Af Fie West Madsen - 15/08-17 16:58

Dansk millionær blev træt af beskyldninger: Nu viser han, hvor meget han betaler i skat Dansk millionær blev træt af beskyldninger: Nu viser han, hvor meget han betaler i skat

- Hvis du ikke gider sige tak, så knyt sylten.

storybild

Martin Thorborg har på Twitter delt et screenshot, der viser, at han har betalt over ni millioner kroner i skat. (Billede: NIELS AHLMANN OLESEN)

Den danske iværksætter og millionær Martin Thorborg, der blandt andet har skabt Jubii, ville gerne mane alle rygter til jorden om, at han ikke betaler sin skat, som han skal, og derfor valgte han forleden at dele et simpelt screenshot af sine skattebetalinger.

På billedet kan man se, hvordan Thorborg har betalt to gange 410 kroner for at køre over Øresundsbroen, han har af flere omgange betalt 45 kroner på Vesterport - og så har han betalt henholdsvis 5.130.000 og 4.050.000 kroner i skat, hvilket svarer til 9.180.000 kroner i alt.

Martin Thorborg delte de private bankoplysninger efter en længere korrespondance på Twitter, hvor en kvinde blandt andet antydede, at den danske iværksætter ikke betaler skat. Og det blev han godt og grundigt træt af.

»Hun insinuerede, at jeg ikke betalte skat, og jeg synes, jeg betaler meget i skat, så jeg gider ikke blive skudt i skoene, at jeg ikke betaler. Det er som at sidde på et værtshus og hygge sig og give omgange, og når aftenen er slut, er der en, der siger, man er den største nærigrøv. Det gør mig sur,« siger Martin Thorborg til BT og tilføjer, at de ni millioner kun er et udpluk af årets skattebetaling, der sandsynligvis ender på et sted mellem 16 og 18 millioner kroner i 2017.


Martin Thorborg forklarer, at det langtfra er første gang, han bliver beskyldt for ikke at betale sin skat, og det foregår ofte på sociale medier.

»Jeg har været ude for det mange gange, og det frusterer mig. Når man siger, man betaler skat, så siger folk 'ja det siger du bare', så jeg tænkte, hvorfor ikke bare tage et screenshot? Og det lukkede da hendes kæft,« siger Martin Thorborg og tilføjer:

»Nej alle rige mennesker snyder ikke i skat, så i stedet for at svine mig til, så hav lidt respekt, og hvis du ikke gider sige tak, så knyt sylten.«

I samme tråd på Twitter bliver Martin Thorborg desuden beskyldt for at have penge i skattely - noget han også på det kraftigste afviser at have.

»Det er hamrende tarveligt at beskylde folk for, og det skal man lade være med. Hvis jeg ser en, der ser forhutlet ud, siger jeg heller ikke, at det er en butikstyv. Folk siger, jeg er som Stein Bagger og Klaus Riskær, og det er kriminelle mennesker, og fordi jeg har gjort det godt, bliver jeg sammenlignet med den slags mennesker. Det er fornærmende, og jeg tror ikke, de mennesker ved, hvor sårende det er,« forklarer iværksætteren.


Efter at have indgået i debatten og delt oplysningerne om sine skattebetalinger er Martin Thorborg blevet hyldet for sin ærlighed på Twitter og sit opgør med jantelovsmentaliteten. Selv giver han dog ikke meget for ordet jantelov, men han tror derimod, at misundelse er iboende i de fleste mennesker.

»Jantelov har jeg aldrig helt troet på. Det er bare misundelse. Nogen har mere, end man selv har, og så bliver man ærgerlig og kan enten indrømme, at man ikke har givet den gas nok selv, eller man kan mene, at modparten har snydt og været et røvhul. Det sidste er nok nemmest,« siger Thorborg.


Selvom hans succes har affødt mange kritiske røster, er rigmanden dog også blevet meget overrasket over al den positive feedback, han har fået, efter han har delt oplysningerne om sine skattebetalinger.

»Jeg er stolt af, at jeg bidrager så meget, og nu har jeg oplevet, at studerende skriver til mig, at de er på SU og takker mig, fordi jeg betaler den. Jeg bliver helt rørt, for ingen har nogensinde sagt tak på den måde - og de beløb har jeg betalt mange gange i sin tid,« lyder det fra Martin Thorborg.

Gennem sin karriere har Martin Thorborg startet og solgt seks virksomheder for mere end en milliard kroner. Han er i dag administrerende direktør i firmaet Dinero, der laver gratis regnskabsprogrammer til små virksomheder, og derudover holder han foredrag i hele landet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx