Af Ritzau - 09/03-17 12:45

Rapsang kan være bevis i sag om tredobbelt drabRapsang kan være bevis i sag om tredobbelt drab

I cyberspace fandt politiet sangtekst, som påstås at bevise, at drab på unge på Frederiksberg var planlagt.

storybild

Københavns Politi har brugt store ressourcer på sagen om drabene på Philip Leth Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar. De blev 19, 24 og 23. (arkivfoto) (Billede: Pressefoto Rigspolitiet)

Et rapnummer kan have betydning som bevis i sagen mod de mænd, der er anklaget for at have likvideret tre unge i en lejlighed på Frederiksberg.

Det mener i hvert fald specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Torsdag ønsker han at afspille sangen, som handler om "And" og "Dan".

Efter møje og besvær har politiet fundet sangen i en Bandidos-rockers konto på iCloud, fremgår det.

- Det har været en udfordrende og omfattende efterforskning, lyder det fra Jakob Buch-Jepsen.

Sangen var vedhæftet en mail, som blev sendt knapt fem timer før, de tre unge blev dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg tidligt om morgenen 11. november.

Men specialanklageren får ikke på førstedagen af nævningesagen tilladelse til at afspille sangen, som han havde planlagt.

De juridiske dommere siger nej. Først senere vil nævningerne få sangen at høre.

- Den sang er henset til sit indhold efter anklagemyndighedens opfattelse udtryk for, at drabet på de tre personer har været planlagt, lyder det fra Jakob Buch-Jepsen.

Han mener at kunne bevise, at to såkaldte krigsministre fra Bandidos's afdelinger i henholdsvis Vanløse og Holbæk udførte drabene sammen med to andre. Den ene begik sidste sommer selvmord i arresten.

Under sagen skal nævninge se og vurdere en masse forskellige oplysninger. Herunder et julekort udsendt af Bandidos-filialen i Holbæk - som ud over "Merry X-Mas" også har budskabet "Expect no mercy" - altså forvent ingen barmhjertighed.

Også aftryk af en skosål er et bevis, mener anklagemyndigheden. Aftryk blev fundet på et stillads ved ejendommen, hvor de unge lå og sov, og i en vindueskarm.

Hjemme hos den ene såkaldte krigsminister har politiet fundet et par Fred Perry-sko. Det "kan ikke udelukkes", at aftrykkene stammer fra de beslaglagte sko, fremgår det af en teknisk erklæring.

Også krudtpartikler, der er fundet på en af de tiltalte, og handel med en Smith & Wesson revolver af kaliber 38 umiddelbart før drabene spiller en rolle, hævder anklageren.

"38 tromle brormand med hele lortet," skrev en mand om våbnet. Prisen var omkring 10.000 kroner.

"Vi tager den," svarede den tiltalte ifølge anklageren.

De tre tiltalte nægter sig skyldige i drab. Krigsministeren fra Bandidos erkender dog at have haft med revolveren at gøre dagen før.

Sagen ventes at strække sig over cirka 20 retsmøder. Dommen afsiges til maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx