Af - 19/11-15 10:34; Opdateret: 22/11-15 14:02

Camillas voldtægt tæller ikke med i statistikkenCamillas voldtægt tæller ikke med i statistikken

Politiet registrerede aldrig Camilla Kristiansens voldtægt som en reel voldtægt. I stedet blev sagen et såkaldt undersøgelsesnummer: Det gør mig ked af det - selvom det bare er et nummer.

Alt for mange voldtægter bliver slet ikke registreret som en voldtægt. Sådan lyder konklusionen fra Rigsadvokaten, der har gennemgået en lang række såkaldte undersøgelsesnumre om voldtægter. Faktisk var det over 75 procent af undersøgelsesnumrene, som burde have været registreret som voldtægt.

Sådan et nummer er Camilla Kristiansen. Hun blev overfaldet, truet med kniv og voldtaget i 2009. Vestegnens Politi troede ikke på hende og mente i stedet, hun havde iscenesat det hele selv. Senere erkendte de, at hendes anmeldelse var sand, men gerningsmanden blev aldrig fundet.

Efter voldtægten: Politiet påstod, jeg havde stukket en dildo op bag i og rullet mig i græsset
Efter voldtægten: Politiet påstod, jeg havde stukket en dildo op bag i og rullet mig i græsset

Da Camilla Kristiansen fortæller sin historie fra 2009 til metroxpress, græder hun én gang, og det er, da vi fortæller hende, at hendes journalnummer slet ikke er en voldtægt. Dét vidste hun ikke.

Jeg er ikke engang med i statistikkerne om voldtægtssager i Danmark? Det gør mig rigtig ked af det, selvom det bare er et sagsnummer. Og det gør mig sur og gal.

Nummeret er 83961. Og det betyder, at politiet ikke er sikker på, at der er tale om en voldtægt i juridisk forstand. Og det betyder, at Camilla ikke indgår i statistikkerne.

Hun er i stedet en del af det store mørketal, som gør det umuligt at sige, præcis hvor mange voldtægter, der bliver anmeldt i Danmark, og hvor gode politiet egentligt er til at opklare dem.

Hård kritik: Politiet skjulte hundredvis af voldtægtssager
Hård kritik: Politiet skjulte hundredvis af voldtægtssager

- For mig beviser det, at den frygt jeg havde for, at de aldrig rigtig tog mig seriøst, var rigtig, siger Camilla Kristiansen.

Sagen blev behandlet af Københavns Vestegns Politi i 2009. Politiinspektør Lau Thygesen erkender, at Camillas sag burde have været et voldtægtsnummmer.

- Men den her sag blev behandlet lige så godt, som hvis den var journaliseret som et skarpt nummer. Jeg kan godt se uhensigtsmæssigheden i det, og man burde have omjournaliseret, for den tæller ikke med i voldtægtsstatistikkerne, siger han.

Siden maj har Vestegnens Politi ændret praksis, så voldtægtsanmeldelser nu i udgangspunktet journaliseres som en voldtægt - eller det såkaldt skarpe nummer "72211."


LÆS OGSÅ: Politiet har gemt 550 anmeldte sexforbrydelser

LÆS OGSÅ: Ofre for serievoldtægtsmand: Politiet lyttede ikke

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx