27/11-17 12:09; Opdateret: 27/11-17 12:52

Bandeleders psykologundersøgelse skræmmer erfaren anklagerBandeleders psykologundersøgelse skræmmer erfaren anklager

En anklager mener, at 51-årige Danny Abdalla er så farlig, at han skal idømmes forvaring.

storybild

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla skal idømmes forvaring, siger specialanklager Lise Hebsgaard ved Retten i Holstebro. Free/Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau

Holstebro. Gennemlæsningen af den 51-årige bandeleder Danny Abdallas psykologundersøgelse og mentalerklæring er voldsom læsning, og der kan ikke være tvivl om, at manden skal idømmes forvaring.

Det mener specialanklager Lise Hebsgaard.

- Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse.

- Hvis den tiltalte idømmes en tidsbestemt straf, vil han ikke tage ved lære. Han vil være mindst lige så farlig, når han bliver løsladt, siger hun ved Retten i Holstebro under sin procedure.

Her sidder lederen af den jyske bande Den Internationale Klub tiltalt for blandt andet voldtægt, skyderier og afpresning.

Abdalla skal ifølge anklageskriftet blandt andet have grebet fat om ekskærestens hals og fastholdt hendes arme og ben for at tiltvinge sig sex med hende, mens hun grædende skubbede imod.

En lignende voldtægt skal være gået ud over ekskærestens veninde.

Han er desuden også tiltalt for et narkoforhold, afpresning og våbenbesiddelse.

Undervejs i sagen har Abdalla flere gange råbt op. Han har hævdet, at anklagerne var et stort komplot mod ham, som hans ekskærester sammen med politiet havde planlagt.

- Når han råber og skriger op om, at han er blevet krænket, og at det er falske anklager, er det intet mindre end spil for galleriet, siger Lise Hebsgaard.

Mandag er der mere ro på. Han smiler dog stadig sarkastisk og ryster på hovedet, mens Lise Hebsgaard læser den lange liste med anklagepunkter op.

Forvaring er en tidsubestemt sanktion, der kan komme på tale, når gerningsmanden vurderes at være særlig farlig for sine omgivelser.

Der har i alt været afsat 15 retsdage til sagen.

Dommen ventes at blive afsagt i næste uge.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser klasseforskellen:...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx