Af - 02/11-15 10:50

Efter års ventetid: Nu går Team Tvillings drøm endelig i opfyldelseEfter års ventetid: Nu går Team Tvillings drøm endelig i opfyldelse

Ved hjælp af donationer kan Team Tvilling nu snart åbne to nye afdelinger. Vi er sindssygt stolte, siger tvilling Steen Mondrup.

Bildstrecke im Grossformat »

Se flere billeder af det utroligt seje par i galleriet herover.

Danmarks sejeste tvillingepar Steen og Peder Mondrup har, siden de kæmpede sig igennem deres første Ironman, drømt om at starte en landsdækkende forening. De har længe måtte nøjes med en afdeling på Sjælland, men med to nye afdelinger i Aalborg og Odense ser drømmen nu ud til at blive til virkelighed.

Det fortæller den løbende halvdel af tvillingeparret, Steen Mondrup, til metroxpress.

- Drømmen er endelige ved at blive rullet ud, og vi er begge sindssygt stolte og spændte. Det har bare taget længere tid, end vi havde regnet med, siger Steen Mondrup, som har forgæves har forsøgt at få kommuner til at investere i projektet.

- Nu er vi bare blevet stædige og tænker 'okay fint, så gør vi det selv,' siger Steen Mondrup.

Ironman har reddet Team Tvilling-Peder fra livsfarlige anfald
Ironman har reddet Team Tvilling-Peder fra livsfarlige anfald

Missionen har ifølge parret fra start været, at deres forening skulle være landsdækkende, og i oktober stod det klart, at Forening Team Tvilling kan åbne en afdeling i Aalborg i slutningen af november.

Her er interessen for projektet stor og ventelisten allerede lang. Afdelingen i Odense har parret dog holdt tæt med, da det sidste mangler at falde på plads.

Det er i høj grad donationer, som gør det muligt at åbne de nye afdelinger. De er med til at finansiere de løbestole, som er grundlaget for at kunne invitere handicappede ind i klubberne.

TV: Optur - Denne frivillige havde den vildeste Ironman
TV: Optur - Denne frivillige havde den vildeste Ironman

På tirsdag udkommer Team Tvilling med en bog med samme navn. Men selvom de altid kan bruge penge til nye løbestole, er det ikke formålet med bogen.

- Jeg håber da, at den sælger fint, men det handler om, at få folk til at se handicappede i et nyt lys. Der er for stor afstand mellem handicappede og almindelige mennesker i vores samfund, siger Steen Mondrup.

LÆS OGSÅ: Dansk kvinde løber med sejren i københavnsk ironman

LÆS OGSÅ: 3000 jernmænd bringer trafikkaos til byen: Se, hvor der bliver spærret af

LÆS OGSÅ: Hans far begik selvmord: Nu løber Rasmus for livet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx