Af Ritzau - 17/08-16 08:16

Danske elever efterlyser ny antimobbelovDanske elever efterlyser ny antimobbelov

Det kræver ny lovgivning, hvis folkeskolerne skal stoppe mobning, mener elevformand.

storybild

Seks ud af ti ud af ti elever, som bliver mobbet i år, blev også mobbet sidste år, viser tal fra folkeskolens trivselsmålinger. Jens Vase, formand for Danske Skoleelever, mener at det kræver ny mobbelov, hvis vi skal mobning til livs. (Billede: Free)

Seks ud af ti elever, som bliver mobbet i skolen, blev også mobbet sidste skoleår. Det viser nye tal fra folkeskolens trivselsmålinger, skriver Berlingske.

Børne- og undervisningsminister, Ellen Trane Nørby (V), retter i den forbindelse hård kritik mod folkeskolerne for ikke at være gode nok til at bekæmpe mobning. Og torsdag fremlægger ministeren en aktionsplan for, hvad der skal til for at forebygge mobning skolen.

Spørger man eleverne, er skolernes håndtering af mobning for dårlig. Formand for Danske Skoleelever, Jens Vase, håber, at aktionsplanen vil være med til at øge fokus på området.

- Det er rigtig godt, at aktionsplanen sætter fokus på det her. Jeg håber, at planen vil være springbræt for ny mobbelovgivning. Lovgivning er en forudsætning, hvis vi skal kunne gøre en forskel, siger formanden til Ritzau.

Den lovgivning på området, som Jens Vase efterlyser, skal placere ansvaret for at stoppe mobning i folkeskolen, så de ansvarlige er tvunget til at gribe ind. Og de ansvarlige er i den forbindelse skolerne selv, mener Danske Elever.

- Ansvaret har været flyttet for meget rundt mellem skolerne, eleverne og forældrene. Det er vigtigt, at det bliver understreget, at det er skolernes ansvar, siger Jens Vase.

Det kan godt være, at der er mange skoler, der gør et godt stykke arbejde i forhold til mobning, men der er altså 36 procent af skolerne, der endnu ikke har en handlingsplan, når det gælder om at bekæmpe mobning, lyder det fra formanden.

- De steder, hvor det går galt, der går det så rigtig galt, siger Jens Vase.

Venstre har tidligere foreslået, at der skal kunne gribes ind over for skoler og involverede, hvis de undlader at forhindre mobning.

Undervisningsministeren fremlægger sammen med børneorganisationerne Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår torsdag en fælles aktionsplan, som skal tage kampen op mod mobning i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx