Sofie vågnede op til sit livs mareridt - nu advarer hun andre unge pigerSofie vågnede op til sit livs mareridt - nu advarer hun andre unge piger

Sofie Rothemejer startede på p-piller igen efter flere års pause, og kort tid efter vågnede hun op til et sandt mareridt. Hun advarer nu andre unge piger i at begå samme fejl som hende.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Det var et sandt mareridt, 23-årige Sofie Rothemejer vågnede op til den 29. maj i år.

- Jeg havde vendt og drejet mig hele natten, og mit højre ben gjorde ondt. Da jeg vågnede kunne jeg se, at det ene lår var større end det andet og rødt, fortæller Sofie Rothemejer, der derfor omgående ringede til vagtlægen.

Lægen sendte hende direkte videre til hjerteafdelingen på sygehuset. Efter en række undersøgelser fik hun dagen efter at vide, at hun havde fået en blodprop i benet. Blodproppen var udløst af, at hun var begyndt på p-piller igen, forklarede lægerne.

- Jeg fik lidt af et chok. Jeg synes, at jeg er lige lovlig ung til en blodprop, siger Sofie Rothemejer.

Tager du p-piller? Sådan påvirker de din sexlyst
Tager du p-piller? Sådan påvirker de din sexlyst

Hun var startet på p-piller igen efter flere års pause. Og hvor hun tidligere havde taget 2. generations p-piller, var hun denne gang blevet sat på 3. generation, som øger risikoen for blodpropper. Det vidste Sofie dog intet om, før hun pludselig lå på hospitalet.

- Jeg blev også ked af det, for jeg stolede jo blindt på min læge, som giver mig noget medicin, fordi lægen mener, at det er bedste, siger hun.

Hun var kort forinden flyttet fra København til Fredericia, hvor hun opsøgte sin læge, som efter at have målt hendes blodtryk og spurgt til sygdom i familien, udskrev p-pillerne til hende.

- Jeg har taget p-piller i mange år. Og jeg blev rådet til at prøve nogle lav-dosis p-piller. Det lød jo super, tænkte jeg, for så skulle jeg ikke fylde min krop med hormoner. Jeg anede ikke, at de var farligere. Det er først noget, jeg har fundet ud af her bagefter, siger Sofie Rothemejer, som ville ønske, at hun havde sat sit bedre ind i tingene, før hun begyndte på p-piller igen.

Tusinder køber medicin ulovligt på nettet
Tusinder køber medicin ulovligt på nettet

- Jeg bliver ked af det, når jeg tænker på, at der er piger helt ned til 13-14 år, som tager de her piller. Deres forældre skal være klar over, at der findes de her farlige p-piller, siger hun og kommer med en opsang til andre piger og forældre til piger, der skal på p-piller:

- Man skal ikke bare tage lægens ord for gode varer, men tænke grundigt over det, for det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man tager de forkerte piller.

Selv slap Sofie Rothemejer relativt billigt, da blodproppen blev opdaget så hurtigt. Hun får blodfortyndende medicin, skal jævnligt til kontrol og skal ikke tage p-piller igen, og nu krydser hun bare fingre for, at genoptræningen går godt.

- Mit ben føles stadig tungt, og jeg kan godt mærke, at jeg bliver træt, hvis jeg træner for meget eller står op for længe, siger hun.


LÆS OGSÅ: Moderne prævention får antallet af aborter til at styrtdykke

LÆS OGSÅ: Mere end 4.000 piger under 15 år på p-piller

LÆS OGSÅ: P-pille brøler: Over hundrede kvinder ramt

LÆS OGSÅ: P-piller kan give bivirkninger ikke alle kvinder er klar over

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx