Af Ritzau - 23/11-16 15:11; Opdateret: 23/11-16 16:57

Eskalering i bandeskyderier bekymrer politilederEskalering i bandeskyderier bekymrer politileder

Antallet af bandeskyderier er steget markant. Politiet har taget flere tiltag i brug for at undgå skyderier.

storybild

Tirsdag aften blev der skudt ved Magasin i Lyngby. En kvinde og en mand blev såret ved skyderiet. Det seneste år har politiet set en væsentlig stigning i antallet af banderelaterede skyderier. (Billede: Scanpix/Mathias Øgendal)

Tirsdag aften fandt endnu et skyderi sted på åben gade i Danmark. Det kommer i forlængelse af en lang række af skyderier, som har fundet sted de seneste måneder.

Ved tirsdagens skyderi blev en kvinde og en mand såret. Politiet efterforsker sagen ud fra, at skyderiet kan være relateret til bandemiljøet.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der arbejder med bandekriminalitet. Han oplyser, at der har været mellem 14 og 17 banderelaterede skyderier årligt.

Men i år er antallet steget.

- Vi kan ikke oplyse det samlede antal banderelaterede skyderier for i år, for flere af sagerne efterforskes fortsat, og tallene skal først valideres endeligt.

- Men der har som sagt været en væsentlig stigning, og det er en bekymrende udvikling, siger politiinspektøren i en mail til Ritzau.

De to personer, der tirsdag blev ramt af skud, opholdt sig uden for restauranten Sticks N'Sushi i Magasin på Lyngby Hovedgade. En 22-årig mand er indlagt, men hans tilstand er stabil.

En 30-årig kvinde, der også blev ramt, var tilsyneladende et tilfældigt offer. Hun er blevet udskrevet fra hospitalet igen.

Michael Kjeldgaard fortæller, at politiet har et stort fokus på at afværge skyderierne.

- Det kan ske gennem visitationszoner, lukning af klubhuse, øget patruljering og afskære rockere og bandemedlemmer fra at blive prøveløsladt eller få bevilget udgang, siger politilederen.

Henriette Nobili Christiansen er projektleder i Det Kriminalpræventive Råd. Ifølge hende kan man forebygge bandekriminalitet ved at fokusere på både familien, skolen, fritiden og lokalområdet - såvel som den unge selv.

- Støt forældrene, og du styrker børnene. Vi skal som samfund også passe på ikke at lade problemer koncentrere sig i nogle områder med socioøkonomiske problemer.

- Ellers er der en øget risiko for, at de unge vil ende ud i kriminalitet. Vi ser, at det at vokse op i områder med kriminalitet og tilgængelighed af stoffer gør nogen mere udsatte end andre, siger Henriette Christiansen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
'Send alt, hvad I kan': Voldsom...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx