Af Ritzau - 28/04-16 10:52

Gymnasieelever over hele landet strejker imod reformGymnasieelever over hele landet strejker imod reform

36 gymnasiale institutioner laver enten aktioner eller nedlægger undervisningen for at protestere mod reform.

storybild

36 gymnasiale institutioner laver enten aktioner eller nedlægger undervisningen for at protestere mod reform. (Arkivfoto) (Billede: Polfoto)

Elever på flere af landets gymnasier, erhvervsskoler og handelsskoler vil torsdag strejke for at vise deres utilfredshed med gymnasiereformen, som politikerne på Christiansborg forhandler på plads i disse dage.

Karakterkrav på fire udelukker ufaglærtes børn
Karakterkrav på fire udelukker ufaglærtes børn

Det skriver tre elevorganisationer i en fælles pressemeddelelse, hvor det fremgår, at blandt andet eleverne på Aurehøj Gymnasium i Gentofte, Skive Handelsskole og Frederiksberg HF har valgt at nedlægge undervisningen.

Beslutningen om at strejke er blevet taget af et flertal af eleverne på skolerne, og flere andre institutioner skal stemme om det samme torsdag eller mandag, hvor der bliver taget hul på endnu et forhandlingsmøde om gymnasiereformen.

Qvortrup om gymnasie-forhandlinger: Der kommer et bredt forlig
Qvortrup om gymnasie-forhandlinger: Der kommer et bredt forlig

Til diskussion er eksempelvis et karakterkrav i dansk og matematik på 4 samt færre studieretninger. Og det er netop disse punkter, eleverne vil vise deres utilfredshed med.

- Det er et faktum, at et karakterkrav på 4 rammer 27 procent af unge med indvandrerbaggrund, og det er et faktum, at et karakterkrav på 4 rammer halvdelen af unge, der er børn af ufaglærte, siger Steffen Andersen, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

Studerende: Gymnasiereform skaber barrierer for unge
Studerende: Gymnasiereform skaber barrierer for unge

Han mener, at det er vigtigt at holde fast i forskelligheden på uddannelserne, og det bliver bakket op af både Veronika Schultz, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, og Mie Hovmark, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Gymnasieskolerne: Karakterkrav skaber unge uden uddannelse
Gymnasieskolerne: Karakterkrav skaber unge uden uddannelse

En række uddannelsessteder har valgt ikke at strejke, da sommerens eksamener ligger for tæt på. I stedet vil de lave "aktioner" på skolerne for at vise deres modstand mod den kommende reform.

I alt 36 gymnasiale institutioner vil ifølge elevorganisationerne lave en form for tiltag de kommende dage. Der er primært tale om skoler med elever, som bliver hårdest ramt af karakterkravet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx