Af Lars Dinesen - 11/07-14 19:48

Aller: Vi vil have kendelse for HøjesteretAller: Vi vil have kendelse for Højesteret

Aller er uenig i Østre Landsrets kendelse og vil nu ansøge om at få prøvet kendelsen ved Højesteret.

Sagen om politiets adgang til det beslaglagte kildemateriale i Se og Hør-sagen er så principiel, at den bør prøves ved Højesteret.

Derfor ansøger Aller Media nu procesbevillingsnævnet om at få prøvet sagen ved en tredje instans, efter både Retten i Glostrup og Østre Landsret har behandlet sagen. Samtidig har Aller bedt landsretten om at tillægge ansøgningen opsættende virkning.

- Aller Medias forventning er, at vi får tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, da der efter Aller Medias opfattelse er tale om et principielt spørgsmål om beskyttelse af mediers kildemateriale, skriver Aller Media i en pressemeddelelse.

Nyhedschef sigtet i Se og Hør-sagen
Nyhedschef sigtet i Se og Hør-sagen

Østre Landsret afgjorde fredag, at en del af det materiale, som politiet har beslaglagt efter ransagninger hos Aller Media, kan være omfattet af kildebeskyttelse og uden betydning for sagen, og derfor er det byretten og ikke politiet, der i første om gang skal gennemgå materialet.

Nyhedschef sigtet i Se og Hør-sagen
Nyhedschef sigtet i Se og Hør-sagen

- Alt materiale, der vedrører tys-tys-kilden skal naturligvis indgå i efterforskningen og Aller Media ønsker at samarbejde med politiet om at fremskaffe alle de oplysninger, som er relevante i sagen, men adgangen til materialet skal ske under hensyntagen til fuld kildebeskyttelse, skriver Aller Media.

- Som det er kommet frem, mistænker politiet nu også Aller Media for at have betalte ulovlige kilder hos politiet, hoffet, tårnet i lufthavnen og hos et flyselskab. Dette er en udvidelse af sagen, som vi på ingen måde er enig i, og som der ikke er grundlag for, lyder det videre.

Aller-direktør lægger op til fyringer fredag
Aller-direktør lægger op til fyringer fredag

Københavns Vestegns Politi ville have Se og Hørs kildebeskyttelse ophævet, fordi man har mistanke om, at nuværende og tidligere ansatte på ugebladet har betalt kilder i blandt andet politiet og kongehuset for at levere tavshedsbelagte oplysninger.

Aller-topchef: Undskyld, men Se og Hør lukker ikke
Aller-topchef: Undskyld, men Se og Hør lukker ikke

Så mange penge fik tys tys-kilde af Se og Hør
Så mange penge fik tys tys-kilde af Se og Hør

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx