Af Julie Bülow - 28/12-15 16:07

Skånetrafiken betaler 4,5 millioner for id-kontrol i KastrupSkånetrafiken betaler 4,5 millioner for id-kontrol i Kastrup

DSB og Skånetrafiken deler den første måned regningen til det vagtværn, der står for id-kontrol i lufthavnen.

storybild

Det svenske trafikselskab Skånetrafiken betaler 4,5 millioner af de 30 millioner kroner, som DSB forventer at tabe om måneden på de svenske myndigheders krav om id-kontrol på tog til Sverige. (Billede: Dige Jens)

Det bliver ikke kun DSB, der hænger på regningen for den id-kontrol, som de svenske myndigheder fra 4. januar pålægger togselskaber, der kører over Øresund.

DSB: Svensk grænsekontrol koster en million om dagen
DSB: Svensk grænsekontrol koster en million om dagen

Det svenske trafikselskab Skånetrafiken betaler 4,5 millioner af de 30 millioner kroner, som DSB forventer at tabe om måneden på de svenske myndigheders krav om id-kontrol på tog til Sverige. Det oplyser de to selskaber.

DSB forventer, at id-kontrollen koster omkring 30 millioner kroner om måneden.

DSB afviser rygter om stop i forbindelse til lufthavnen
DSB afviser rygter om stop i forbindelse til lufthavnen

Det tal dækker over et forventet tab i indtægter fra passagerer, der vælger et andet transportmiddel end tog, samt en regning til det private vagtværn Securitas, der skal stå for kontrollen af passagererne.

Ifølge DSB bliver prisen for at hyre Securitas den første måned ni millioner kroner. DSB står dog ikke helt alene om at betale regningen til Securitas.

Id fra rejsende til Sverige kan blive skannet og gemt
Id fra rejsende til Sverige kan blive skannet og gemt

Her betaler Skånetrafiken for halvdelen af udgiften til Securitas, da selskabet også benytter den perron, hvor vagtværnet kontrollerer passagerernes billed-id.

- Vi er enige om at dele den regning 50-50 den første måned, siger Helene Holmqvist fra Skånetrafikens pressetjeneste.

Og så endda i Sverige: Flertal ønsker færre flygtninge
Og så endda i Sverige: Flertal ønsker færre flygtninge

Samme aftale bekræfter DSB overfor Ritzau.

- Udgiften til selve id-kontrollen er noget, som vi deler med Skånetrafiken. Resten af tabet må vi selv tage på os, siger trafikinformationschef Tony Bispeskov fra DSB til Ritzau.

DSB har udregnet det forventede tab i indtægter fra passagerer ud fra tidligere erfaringer med sporarbejde, der som den kommende situation i Kastrup har krævet, at passagererne skifter tog undervejs på deres rute.

Ifølge Tony Bispeskov vil DSB's tab af passagerindtægter vokse med tiden.

Sverige får håndsrækning fra EU til flygtningeindsats
Sverige får håndsrækning fra EU til flygtningeindsats

- Nogle kunder vil i starten fortsætte med at tage toget, men så vil de falde fra, hvis de ikke kan se nogen udsigt til, at situationen ændrer sig. Det her vil ikke være ensartet fra dag et til dag 100, og derfor er de 30 millioner kroner et skøn, siger Tony Bispeskov

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx