Af - 06/02-14 07:00; Opdateret: 06/02-14 07:31

13-årige piger er ekstremt vægtfokuserede13-årige piger er ekstremt vægtfokuserede

Flere end fire ud 10 piger på 13 år tænker nærmest konstant på deres egen vægt. De unge giver selv de sociale medier en del af skylden.

storybild

13-årige piger går ekstremt meget op i deres vægt. 41 procent af dem tænker 'ofte' eller 'hele tiden' på deres vægt, viser ny undersøgelse. (Billede: polfoto/arkiv)

Selfie: Smuk? Facebook: Fed! Twitter: # Tyk. Instagram: # Ikke pæn

De er lige blevet teenagere og burde vel egentlig have en glubende appetit på livet. Men 13-årige- især piger -bruger en betragtelig del af deres energi og vågne timer på at se med kritiske øjne på deres egen krop og vægt, og de skyder selv en del af skylden på det sociale pres fra sociale medier. Det viser en stor undersøgelse blandt over 2.000 7. klasse-elever, som Børnerådet har foretaget.

Grov australsk anti-pjække video giver kæmpe chok
Grov australsk anti-pjække video giver kæmpe chok

Hele 41 procent af de 13-årige piger tænker 'ofte' eller 'hele tiden' på deres vægt, mens 21 procent er deciderede utilfredse med, hvad de ser i spejlet.

- Folk bruger bilederne af sig selv (på de sociale medier, red,), og så tænker man: 'Gid, jeg så sådan ud', og så får man det dårligt med sin krop, lyder det fra en af de 13-årige i undersøgelsen.

Teenagere: Facebook er død og begravet
Teenagere: Facebook er død og begravet

Tallene står i skærende kontrast til, at kun otte procent af pigerne ifølge Skolebørnsundersøgelsen fra 2010 rent faktisk er overvægtige. Formand for Børnerådet Per Larsen kalder tallene 'bekymrede'. Ikke mindst fordi der er et påfaldende sammenfald mellem det forvrængede selvbillede og børnenes generelle trivsel.

- Krop og vægt fylder alt for meget i de unges bevidsthed, siger han og tilføjer:

Her kan du se modeshow Size Large
Her kan du se modeshow Size Large

- Det er både godt og vigtigt, at børn og unge tænker på sundheden, men et overdrevet fokus kan hurtigt blive til en stor belastning for de unge.

For eksempel siger kun 12 procent, at de 13 årige, der er utilfredse med egen krop, at de har det 'rigtig godt for tiden', mens det gælder 37 procent af de, der er meget tilfredse med deres krop.


LÆS OGSÅ: Mette: Er jeg for tyk?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Cykelrytter troede, han havde...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Magnussens boss laver om: 'Hele vores...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx