Af - 18/08-16 16:07

Boom hos de danske dyreinternater - venteliste for at indlevere kæledyrBoom hos de danske dyreinternater - venteliste for at indlevere kæledyr

Danske dyreinternater boomer. Mange fortryder nemlig deres køb af kæledyr. Det skal dog ikke udelukkende ses som en negativ tendens, siger chefkonsulent hos Dyrenes Beskyttelse.

storybild

(Billede: Bjarke Ørsted)

Det er svært at sige nej til en lille hundehvalp, der med store øjne kigger forventningsfuldt op på én. Det søde syn får mange til at anskaffe sig en firbenet ven, men nogle gange går det lidt for stærkt.

Selvom hunden kaldes for menneskets bedste ven, finder mange nemlig ud af, at det er et større arbejde at passe den, end de havde regnet med.

Dyrlæge: Disse ting skal du ikke give din hund
Dyrlæge: Disse ting skal du ikke give din hund

Det er én af grundene til, at mange indleverer deres hund til et dyreinternat i håb om, at andre kan tage sig af den. Og lige nu har antallet af dyr, som bliver indleveret - heriblandt hunde - aldrig været højere.

- Vi kan se, at der er en stor stigning i antallet af dyr, der kommer ind fra private. Nogen steder er der venteliste for, at folk kan komme af med deres hund, siger Jens Jokumsen, der er chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelses dyreværnsafdeling, der har fokus på familiedyr.

- Der er fra 2012-2015 sket en stor stigning med 59 procent flere henvendelser til internaterne i Danmark, fortæller han til metroxpress.

Boom på internaterne betyder færre aflivninger
Men selvom det boomer med kæledyr på internaterne, skal man ikke udelukkende se det som en negativ tendens.

Dansk studie fastslår: Hunde holder udbredt børnesygdom væk
Dansk studie fastslår: Hunde holder udbredt børnesygdom væk

Ifølge Jens Jokumsen har et tættere samarbejde med dyrlæger nemlig været skyld i, at færre afliver deres hunde, fordi de i stedet bliver henvist til dyreinternaterne. På den måde undgår man, at en masse raske hunde får den aflivende sprøjte.

Flere alternativer
Samarbejdet har ifølge Jens Jokumsen indtil videre haft en positiv effekt. Han mener desuden, at de sociale medier også kan være skyld i, at færre hunde får sprøjten.

Mange vender nemlig næsen alternative veje og forsøger, at komme af med deres hunde på blandt andet Facebook.

På Facebook findes grupperne 'Hunde til salg og køb' og 'Hunde/hvalpe til salg på sjælland', der tilsammen har over 24.000 medlemmer.

Dyrebeskyttere slår alarm: Ny sag om efterladte kæledyr
Dyrebeskyttere slår alarm: Ny sag om efterladte kæledyr

Her ligger mange opslag, hvor medlemmer af gruppen både sælger chihuahuaer og schæferhunde, som de af forskellige årsager ikke længere kan have.

Samtidig fortæller Jens Jokumsen også, at der er mange hundeadfærdsbehandlere der hjælper familier, hvis de har problemer med deres hund, og det er ikke set tidligere.

Det betyder, at man kan komme problemerne til livs i stedet for, at de firbenede venner får den aflivende sprøjte.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx