05/08-14 23:21

S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglenS-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen

Justitsminister Karen Hækkerup (S) advarer Venstre mod at fjerne 24-årsreglen for udvalgte udlændinge, der søger familiesammenføring med en dansk ægtefælle.

storybild

Justitsminister Karen Hækkerup (S) advarer Venstre mod at fjerne 24-årsreglen for udvalgte udlændinge, der søger familiesammenføring med en dansk ægtefælle. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Reglen er en 'grundpille' i udlændingepolitikken, som det er risikabelt at rokke ved, mener ministeren.

- Venstre bør tænke sig godt om, før partiet træder ud på en farefuld færd og gambler med udlændingepolitikken, siger Karen Hækkerup.

Vestager sætter sin gruppeformand på plads
Vestager sætter sin gruppeformand på plads

Hun reagerer på det udspil til en ny indvandringspolitik, som Venstre skal vedtage på partiets sommergruppemøde i denne uge. Et af forslagene går ud på at lempe adgangen til familiesammenføring for udlændinge, der vurderes til at være »integrationsegnede«. De skal hverken leve op til 24-årsreglen eller tilknytningskravet, mener Venstre.

Radikale skifter kurs: Støtter stram udlændingepoliti
Radikale skifter kurs: Støtter stram udlændingepoliti

Men justitsministeren advarer mod at tro, at f.eks. uddannelse og arbejde er en garanti mod tvangsægteskaber. Social kontrol kan også forekomme i muslimske familier med de kriterier på plads, fastslår hun.

S står fast på 24-års-regel efter næste valg
S står fast på 24-års-regel efter næste valg

- Personligt synes jeg, at 24-årsreglen er den største sikkerhed, vi kan give unge mennesker med en anden etnisk baggrund. Vi står bag dem i kampen for, at de kan vælge ægtefælle selv, siger Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.

Hun kritiserer også skarpt Venstres forslag om at gøre det lettere for udlændinge at komme til Danmark og arbejde i lavtlønnede job. Venstre afviser angrebet fra justitsministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx