Af Ritzau - 13/09-16 18:25; Opdateret: 13/09-16 19:16

Sommervarme i september sker ofteSommervarme i september sker ofte

Varmen, som er strømmet ind over landet, er ikke så ualmindelig for september. Sådan lyder det fra DMI.

storybild

Sensommeren fortsætter med varme. De høje temperaturer er dog ikke så usædvanlige i september måned. Målinger fra DMI viser, at vi hyppigt når op på omkring 25-26 grader i løbet af september. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Det usædvanlige gode sommervejr på en sensommerdag midt i september er måske ikke så ualmindeligt, som mange går og tror. Det vurderer Trine Pedersen, som er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- At vi lige præcis når op omkring 29 grader forekommer ikke så ofte. Men det er ganske almindeligt og forekommer hyppigt, at vi når op omkring 25-26 grader i september måned, siger hun.

Ifølge Trine Pedersen har de varme temperaturer, som er strømmet ind over landet, heller ikke slået rekorder.

- Det har været en meget varm dag, men vi har ikke decideret sat rekord med temperaturerne i dag. Det har været tæt på at tangere til en rekord. Sidst vi oplevede lignende i september var i 1991 med en temperatur på 29,6 grader, siger Trine Pedersen.

Flere steder i landet, især i det jyske, har tirsdag haft temperaturer på op over 29 grader. Højeste temperatur er ifølge DMI målt i Karup på 29,2 grader og længere mod øst er temperaturerne blevet målt til omkring 20-25 grader.

Og meteorologen hos DMI deler da også begejstringen for det sommerlige vejr midt i september, men mener, at den ekstra opmærksomhed det gode vejr har fået i dag blandt andet skyldes sommerens lave temperaturer.

- Vi har haft en kølig sommer, og juli var ikke ligefrem noget at råbe hurra for. Så måske lægger man ekstra mærke til, at vi har en flot sensommer, siger hun.

Ifølge prognoserne hos DMI er det med at nyde det gode vejr, for allerede i weekenden vil fronter vestfra give lavere temperaturer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx