Af Tinie Maibøll - 14/07-17 16:51; Opdateret: 14/07-17 17:12

Dansk is-konkurrence hitter online: 'Folk sveder lidt efter tyve minutter'Dansk is-konkurrence hitter online: 'Folk sveder lidt efter tyve minutter'

Hvad siger du til at spise en gammeldaws med 52 kugler, en liter softice og seks flødeboller på under tre kvarter? Hos isbutikken Choco Mey Ice i Vordingborg, er der faktisk flere som kaster sig over den enorme udfordring.

KÆMPEIS MX

Hvad siger du til at spise en gammeldaws med 52 kugler, en liter softice og seks flødeboller på under tre kvarter? Hos isbutikken Choco Mey Ice i Vordingborg, er der faktisk flere som kaster sig over den enorme udfordring.

En isbutik i Vordingborg er gået hen og blevet lidt af et internationalt fænomen. Choco Mey Ice, som butikken hedder, afholder nemlig en konkurrence i is-spisning. Men det er ikke hvilken som helst is, der bliver indtaget.

Det drejer sig nemlig om en gigantisk isvaffel med intet mindre end 52 kugler choko-is, en liter softice og seks flødeboller. Og så skal isen forresten spises inden for 45 minutter. Velbekomme.

Medejer af isbutikken, Thomas Jæger, forklarer, at interessen for den enorme is har været helt overvældende, siden flere internationale medier delte en video fra forretningens Facebookside, hvor en af isbutikkens faste kunder Stefan forsøger at komme igennem de nærmest uendelige mængder flødeis.

»Det har været helt vildt. Vi er blevet kontaktet af medier fra alle mulige steder i verden. Jeg har både snakket med folk fra Tyskland og Irland. Forleden var der endda et par amerikanere, der skrev og spurgte, om vi ikke nok ville åbne en butik i USA,« fortæller Thomas Jæger.

Han overtog forretningen sammen med sin kammerat tilbage i februar, og der var her, idéen til at lave noget nyt og sjovt med isen opstod.

»Vi tænkte, vi ville lave lidt sjov i gaden. Og da Stefan (den faste kunde, red.) kom forbi og fortalte om en anden is-konkurrence, hvor de skulle spise 26 kugler, så kom vi til at tale om, hvordan vi kunne gøre det endnu vildere,« forklarer Thomas Jæger.

Derfra opstod dobbelt-op-konceptet, hvor man får en ekstra kugle pr. kugle man bestiller. Til sidst endte de med opskriften på monster-isvaflen, som man i videoen kan se Stefan kæmpe sig igennem.

Ifølge Thomas Jæger har flere andre været inde i butikken med ambitionen om at komme igennem den enorme is - men uden held.

»De fleste starter ud med at være snakkende og i godt humør, men efter tyve minutter plejer de at blive ret stille og begynder at svede en del. Men det er jo også 3,5 kilo is med over 6000 kalorier, man kaster sig over. Vi burde måske måle deres blodsukker bagefter,« griner Thomas Jæger.

Isen koster 250 kroner, hvis man altså ikke magter at fortære den på tre kvarters tid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx