Af - 04/12-15 07:06; Opdateret: 04/12-15 08:01

Orkanstyrke: Stormen Helga forstyrrer togtrafikOrkanstyrke: Stormen Helga forstyrrer togtrafik

En ny vinterstorm, Helga, rammer fredag morgen Danmark. Stormen rammer overvejende nord- og vestjyderne, oplyser DMI.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke længe siden, vi sagde farvel til stormen Gorm, som ramte hele landet og lammede dele af togtrafikken. Nu gør efterfølgeren Helga sin entré, oplyser DMI.

Det bliver dog overvejende nord- og vestjyderne, der får lov at stifte bekendtskab med Helga, fortæller den vagthavende meteorolog ved DMI, Dan Nilsvall, til Ritzau.

- Umiddelbart aftager vinden aftager i løbet af fredag eftermiddag og aften. Allerede natten til lørdag tiltager vinden så igen, og vi vil se en lørdag med meget blæsende vejr og kraftige vindstød, siger han.

DMI varsler ny storm - navnet er Helga
DMI varsler ny storm - navnet er Helga

Fredag morgen gik stormen Helga så småt i land i den vestlige og nordlige del af Jylland. DMI har udsendt en række advarsler, da de forventer, at Helga vil ramme med vindstød af orkanstyrke.

DMI varsler om storm med vindstød af orkanstyrke ved Vendsyssel, Læsø, Jammerbugt og Thisted fredag mellem klokken 7 og klokken 13. Her regner man med at vinden fra vest kan blæse med vindstød af orkanstyrke på over 32 m/s.

Disse vindstød kan blæse tagsten af bygninger, knække store grene, vælte træer og derfor spærre tog- og vejstrækninger.

Efter Gorm kommer mere storm
Efter Gorm kommer mere storm

I nogenlunde samme tidsrum kan større dele af Jylland (Vestjylland, Himmerland, Storaalborg, Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder, Norddjurs, Randers, Morsø, Herning, Skive og Viborg) forvente kuling med vindstød af stormstyrke på mellem 24-27 m/s.

Og tidligt fredag morgen har Helga skabt forstyrrelser for togtrafikken. Alle tog mellem Struer og Thisted er aflyst, og de bliver ikke erstattet af togbusser, oplyser DSB.

Heller ikke mellem Aalborg og Frederikshavn kører togene. Der er dog sat togbusser ind på strækningen. De vil køre, indtil politiet fraråder det.

Resten af landet bliver også præget af blæst - men ikke med samme kraft, som jyderne oplever. Weekenden bliver dog måske sidste chance for at nyde det milde vintervejr, inden det slår om og bliver køligere.


LÆS OGSÅ: Ødelæggelser fra stormen Gorm når næppe tidligere storme

LÆS OGSÅ: Her er sandheden om Gorm Storm Hansen-opdateringen

LÆS OGSÅ: DMI: Her havde Gorm mest vind i sejlene

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx