Af - 13/04-17 20:33; Opdateret: 13/04-17 21:45

18-årige Sebastian er træt af folks brok om kongehuset: Det samler folket18-årige Sebastian er træt af folks brok om kongehuset: Det samler folket

En ung dansk mand kommer nu med et modsvar til 17-årige Claes, der i sidste uge satte en debat i gang om kongehuset.

storybild

18-årige Sebastian Kaimson mener, vi bør bevare kongehuset. (Billede: Privatfoto)

Den 17-årige blogger og gymnasieelev Claes Kirkeby Theilgaard fortalte i sidste uge i metroxpress, at han mente, at kongehuset burde afskaffes. Nu kommer den 18-årige Sebastian Kaimson det danske monarki til undsætning.

17-årig blogger skaber vild debat: 'Kongehuset skal afskaffes!'
17-årig blogger skaber vild debat: 'Kongehuset skal afskaffes!'

Han mener nemlig slet ikke, en republik kan gøre det ud for, hvad monarkiet kan tilbyde.

- Præsidenter splitter nationer, mens konger og dronninger samler. Vi bør og skal derfor værne om vores kongehus, siger Sebastian Kaimson.

Han er suppleant til bestyrelsen i Konservativ Ungdom i Aarhus og studerer til daglig på EUX Business i Viby J.

Det var i søndags, Claes Theilgaard i et interview med metroxpress fremlagde sine holdninger om det danske kongehus. Her sagde han blandt andet:

- Kongehuset skal afskaffes, fordi man som borger i et demokrati skal have lov til at vælge det statsoverhoved, der skal repræsentere landet.

Alexandras million-løn kritiseres: - Urimeligt, at danskerne skal forsørge hende
Alexandras million-løn kritiseres: - Urimeligt, at danskerne skal forsørge hende

Sebastian Kaimson læste Claes Theilgaards angreb mod kongehuset og følte sig som ung royalist tvunget til at forfatte et modsvar. Det gjorde han i ungdomsmediet Ungeavisen.

- Jeg synes, det (Claes Theilgaards udtalelser, red.) trængte til et modsvar, for kongehuset er vigtigt. Det er den grundsten, vores nation bygger på. Vi har haft konger og dronninger, som har samlet danskerne igennem århundreder, siger Sebastian Kaimson.

For ham er den politiske neutralitet, som kongehuset har, enormt vigtig, og det kan en præsident ikke prale af.

- Kongehuset har en neutralitet, og de kan derfor samle folket f.eks. til nytår, hvor Hendes Majestæt fortæller om rigets tilstand ud fra hendes holdning, men ikke ud fra et politisk standpunkt, siger Sebastian Kaimson.

Kronprinsparret i modvind: Så på døde dyr med børnene
Kronprinsparret i modvind: Så på døde dyr med børnene

Og netop det samlende element i kongehuset er noget af det vigtigste for Sebastian Kaimson. Det er et element, han mener, en præsident ville have meget svært ved at leve op til.

- Republikken kan være farlig, fordi den kan splitte folket. En præsident er valgt på sine holdninger, og en stor del af befolkningen vil typisk være uenig med præsidenten. Kongehuset har støtte fra 83% af den danske befolkning. Det er der ikke mange præsidenter, der kan prale af, siger Sebastian Kaimson, som henviser til en Gallup-undersøgelse fra 2013, der viste at 83% af danskerne støttede op om det danske kongehus.

Sebastian Kaimson er derfor ikke bekymret for, om Kongehuset har en fremtid i Danmark.

Citybois: Så fedt var det at hænge ud med  kronprinsesse Mary
Citybois: Så fedt var det at hænge ud med kronprinsesse Mary

- I og med at vi bliver mere og mere demokratisk orienteret, så kan det selvfølgelig se svært ud, men jeg tror helt sikkert, at kongehuset har en fremtid i Danmark i mange år frem. Også med den samlende status, det har i dag, siger Sebastian Kaimson og tilføjer:

- Det danske kongehus vil altid sejre!

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Her er vinderen af børnenes MGP
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx