Af - 16/12-15 20:14

Dyrekort fik forældre op i det røde felt: Nu er sagen afgjortDyrekort fik forældre op i det røde felt: Nu er sagen afgjort

Forbrugerombudsmanden har nu truffet afgørelse i sagen om Dansk Supermarkeds dyrekort, der skabte landsdækkende vrede i foråret.

Bildstrecke im Grossformat »

Dansk Supermarked blev i foråret 2015 ramt af en shitstorm på grund af deres kampagne med dyrekort, hvor danske børn kunne samle billeder af havskildpadder, hvidhajer og andre havdyr.

Ved hvert køb af varer for 100 kroner kunne forbrugeren få en pakke med fire dyrekort med billeder af havets dyr.

Jonatan Spang: - Normalt holder jeg mig ude af diskussioner
Jonatan Spang: - Normalt holder jeg mig ude af diskussioner

Nogle kort var specialkort, som blev fremstillet i et mindre oplag end de almindelige kort, og var derfor sværere at få fat i end andre. Og det fik en gruppe forældre til at klage til Forbrugerombudsmanden over dyrekortene.

Forældrene mente nemlig, at specialkortene nærmest var umulige at få fat i, og at der var tale om aggressiv markedsføring rettet mod børn.

Mens mødrene piber: Jonas sælger sine dyrekort
Mens mødrene piber: Jonas sælger sine dyrekort

Men Dansk Supermarked har ikke handlet i strid med markedsføringsloven i forbindelse med sin kampagne for dyrekort, vurderer Forbrugerombudsmanden, der nu lukker sagen.

- Hensigten med kampagnen var at skabe et ønske hos børnene om at få samlekortene og på den måde påvirke forældrene. Efter vores opfattelse er det ikke i strid med markedsføringsloven, fordi det ikke er børnene, men forældrenes beslutning, hvad man køber, skriver Forbrugerombudsmanden, Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Køb sjældne dyrekort for 3,5 millioner kroner og få et hus med i prisen
Køb sjældne dyrekort for 3,5 millioner kroner og få et hus med i prisen

Efter Forbrugerombudsmandens vurdering ville dyrekortkampagnen næppe være i strid med markedsføringsloven, hvis spørgsmålet blev forelagt domstolene.

Det skyldes, at det klart fremgik af kampagnen, hvad den gik ud på, og hvor og hvordan forbrugerne kunne få dyrekortene. Derudover var det, ud fra antallet af de producerede kort, ikke var umuligt at samle alle specialkort.

LÆS OGSÅ: Spiddende sjovt: Merete krydser dyrekort med politik

LÆS OGSÅ: Dyrekort: 76.400 kroner for fyldt samlehæfte

LÆS OGSÅ: TV: Hold så KÆFT med de dyrekort!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx