Af Fie West Madsen - 13/06-17 11:09

NU kommer sommervarmen igenNU kommer sommervarmen igen

Frem med shorts og solbriller!

storybild

De seneste dage har budt på både regnvejr, kold vind og massiv blæst og har nok fået de fleste af os til at tænke længselsfuldt tilbage på det lune, danske sommervejr, men nu skal vi heldigvis ikke vente meget længere.

Allerede onsdag bliver vejret nemlig markant bedre med tørt vej og temperaturer på omkring de 20 grader.


»Vi har i dag (tirsdag, red.) stadig den kølige blæst nedover landet, men det holder tørt, og onsdag vil det være stort set tørt, og vinden har lagt sig, så det er en klar forbedring. I morgen kan vi derfor forvente omkring 20 grader, og fordi der kun er en svag vind, vil det føles næsten sommerligt,« forklarer vagthavende ved DMI, Thyge Rasmussen, som også tilføjer, at torsdag sandsynligvis bliver ugens varmeste dag.

»Torsdag er luften faktisk blevet lidt varmere, så med lidt held kan vi glæde os til 22-23 grader og stadig med tørvejr og solskin,« lyder det fra Thyge Rasmussen.

Meget tyder desværre på, at det varme sommervejr ikke varer ved længe, og det noget ustabile vejr, vi har oplevet gennem en længere periode, vender sandsynligvis allerede tilbage torsdag aften og natten til fredag, hvor et regnvejr skal ind over landet.

»Det regnvejr natten til fredag er en koldfront, og så kommer der kold luft ned til os igen, så fredagen bliver med regn og blæst og bliver ikke særligt spændende. Men det er heldigvis også forbigående, for det virker til at blive bedre igen i weekenden,« siger Thyge Rasmussen, der påpeger, at især søndag ser ud til at blive en pæn dag med omkring 20 grader.

Fra næste uge skulle sommervejret også vende tilbage igen, og allerede mandag kan vi komme op omkring de 25 grader.

Alligevel tør Thyge Rasmussen ikke slå fast, om et stabilt sommervejr snart er på vej, for som det oftest er med den danske sommer, kan det hele ændre sig på bare én dag.

»Når jeg bliver spurgt, siger jeg, at det er typisk dansk sommervejr med et par gode dage og så et par dårlige. Jeg vil ikke stille folk de store forhåbninger i udsigt, for det er for tidligt at sige meget udover den kommende uges tid,« forklarer Thyge Rasmussen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx