Af - 28/06-15 16:40

Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgenCamp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen

Camp O.P. spiller i morgen aften op til fest på Roskildes campingområde C85 i Vest. Major Lazer er temaet, og der vil være twerk, oppustede krokodiller og knæklys. Masser af knæklys.

storybild

De seks drenge i Camp O.P. kender hinanden fra bygningskonstruktørstudiet. De har selv bygget anlægget, som har kostet 30.000 kroner. (Billede: MX)

Det hele startede som en sjov lille gimmick: Seks studiekammerater i lejr sammen på Roskilde Festival, der godt kunne tænke sig at holde en 'lille' warm up-fest mandag aften.

Drengene besluttede sig for at lave et Facebook-event, så de kunne promovere festen til venner og bekendte. Alt i alt håbede de vel på, at de kunne ramme omkring 100 deltagere.

50.000 gæster trodser regnen ved Roskilde Festival
50.000 gæster trodser regnen ved Roskilde Festival

- Til at starte med var der ikke mere end 48 tilmeldte, så vi bad folk om at dele den, fortæller Thomas Brandt, som læser til bygningskonstruktør og er Camp O.P.'s sjakbajs. O.P. står i øvrigt for 'Over Power'.

- Da vi kiggede dagen efter, var der pludselig 2.000, og nu er den oppe på mere end 7.000 deltagere. Vi er holdt op med at kigge, siger Thomas og afslører, at de mange tilmeldinger til festen har ført en god portion præstationsangst med sig.

- Ja, det er sgu nervepirrende. Jeg ved sgu ikke, om vi kan leve op til det.

Festen starter klokken 20.00 mandag aften ved C85 ud til den store vej, der går igennem campingområde Vest. Temaet for festen er en hyldest til elektrobandet Major Lazer, som sidste år spillede en højintens koncert på en fyldt Orange Scene. Og selvom Thomas og drengene ikke vil ud med alle detaljerne for festen, løfter de sløret for lidt af det, som folk kan glæde sig til og lover samtidig, at der bliver fest i Camp O.P. i morgen aften:

- Jeg vil jo ikke afsløre det hele, men der kommer til at være twerk show fra scenen af vores danser Lady Bum, der kommer til at være oppustede krokodiller, og så har vi købt 2.000 knæklys, så det skal nok blive en fest, fortæller Thomas.

Naboerne 'klager'
Anlægget, som skal underholde de flere end 7.000 tilmeldte til festen i morgen aften, har drengene selv bygget. 30.000 kroner har de skudt i det, og det er - ifølge dem selv - det hele værd. Anlægget spiller nemlig 'pisse godt og vanvittigt højt', siger de.

Roskilde Festival klar med eget Snapchat-filter
Roskilde Festival klar med eget Snapchat-filter

Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival
Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival

- Vi har læst virkelig meget om, hvordan man skal gøre, og vi er gået meget op i, at teknikken er i orden, siger Thomas, imens han plugger sin iPhone til og giver en smagsprøve for øregangen. Og ja, drengene har ret. Det spiller pisse højt.

Faktisk så højt at naboerne er begyndt at 'klage'.

- Dem, der bor overfor, kom over i aftes, da vi spillede og spurgte, om vi ikke snart kunne holde en pause. De kunne ikke høre deres eget anlæg, og det var de lidt trætte af, siger Thomas, som i stedet for at lukke ned for deres fest inviterede genboen over til fælles party.

- De kom herover med deres lyssystem og lidt hygge i form af en parasol, og så lavede vi én, stor, fælles fest, siger Thomas.

Roskilde Festival er cool
Da eventet begyndte at gå viralt på Facebook, tænkte Thomas - som den ansvarsfulde festivalgæst han er - at det nok var bedst at gøre Roskilde Festival opmærksom på festprojektet.

- Det var overhovedet ikke noget problem. De syntes bare, det var fedt, men sagde samtidig, at det nok var en god idé, hvis en af os i lejren holdt sig ædru nok til at ringe efter hjælp, hvis der nu skete noget, siger Thomas.

GUIDE: Sådan lever du billigt på festival
GUIDE: Sådan lever du billigt på festival

I nabolejren til Camp O.P. sidder Katrine, Marie og Katrine. Tre piger, som ikke havde den fjerneste anelse om - da de i går satte deres pløkke i Roskildemulden - at de ville bosætte sig midt i abefestens epicenter.

- Det er virkelig træls, at de spiller så højt, når man skal sove, siger Marie og fortæller, at drengene godt kan lide at holde festen kørende til klokken fem om natten.

- Ja, og så er det lidt som om, at alle de store anlæg har placeret sig hernede (C-området i Vest, red.), så der er lidt en kamp, hvor de prøver at spille op mod hinanden, siger den ene af de to Katriner, inden alle tre piger alligevel bliver enige om, at fest og musik egentlig er ok.

- Men når alt kommer til alt, vil vi hellere have fest og larm end stilhed. Det er jo Roskilde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx