Af Ritzau - 23/09-16 04:01

Fagforbund: Opgør med kontrol skaber bedre velfærdFagforbund: Opgør med kontrol skaber bedre velfærd

Opgør med kontrol i det offentlige giver ansatte arbejdsglæde og tid til den enkelte borger, mener formand.

storybild

En afbureaukratisering af det offentlige vil øge arbejdsglæden hos de ansatte og give dem mere tid til den enkelte borger, mener Dennis Kristensen formand for fagforeningen FOA. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest Andersen)

Hvis ansatte i det offentlige slipper for at bruge tid på unødvendig dokumentation, får de mere kvalitetstid til den enkelte borger.

Sådan lyder udmeldingen fra en glad Dennis Kristensen, formand for fagforeningen FOA, om Mette Frederiksens (S) opgør med kontrol i det offentlige.

- Det vil gavne den enkelte arbejdsplads og være en gevinst for samfundet, siger Dennis Kristensen.

Målet med forslaget er mindre bureaukrati og større arbejdsglæde. Det bliver præsenteret på Socialdemokratiets kongres, der begynder fredag i Aalborg.

Mette Frederiksens lægger op til det, hun kalder en velfærdskontrakt. Den skal give større handlefrihed til de offentligt ansatte.

Det betyder, at politikerne skal blande sig mindre i det, der foregår i den enkelte daginstitution eller plejecenter, så de ansatte og borgerne kan komme i centrum i stedet.

- Jeg kan ikke se, hvem der ikke skulle vinde på det her, siger Dennis Kristensen.

Svaret er soleklart, når man spørger de ansatte i det offentlige, hvad deres holdning er til den kontrol, de bliver udsat for. Mindre kontrol skaber bedre velfærd, lyder det ifølge formanden.

- Vi kan få mere ud af pengene, hvis vi får lov til at koncentrere os om borgerne og ikke dokumentation og registrering. Det giver mere velfærd for pengene og en bedre en af slagsen, siger formanden.

Han mener, at forslaget peger i retning af, at Socialdemokratiet er parate til at tage kampen op og stå på mål for velfærden og servicen i det offentlige.

Forslaget lægger op til, at ansatte i det offentlige skal kunne bruge tiden på det, der betyder noget. Det er tiltrængt, lyder udmeldingen fra FOA.

- De ansatte skal fokusere på at gøre en forskel for borgerne og ikke bruge tiden foran en computer, hvor man laver registreringer eller dokumentation, som ingen rigtig ved, hvorfor de laver alligevel.

- Det er der ingen, der brænder for, siger Dennis Kristensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx