Af Lars Sejr - 29/05-15 16:58

Løkke: Helle er pæne overskrifter uden indholdLøkke: Helle er pæne overskrifter uden indhold

Socialdemokraterne præsenterer pæne overskrifter uden indhold, mener Venstres formand om nyt valgprogram.

storybild

(Billede: Polfoto/mx-collage)

Det slog ikke Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ud, da Socialdemokraternes topfolk, Helle Thorning-Schmidt, Mette Frederiksen og Bjarne Corydon, fredag fremlagde partiets valgprogram på et pressemøde i Aarhus.

- Det er fine overskrifter. Hvad skal jeg sige om det? Jeg er mest optaget af at fortælle om min egen politik, som går lidt mere til biddet og adresserer de rigtige problemer, Danmark har, siger Lars Løkke Rasmussen under et besøg i Svinninge Bageri vest for Holbæk.

- Blandt andet det problem, at vi har alt for mange danskere, der er parkeret på kanten af arbejdsmarkedet. Den beskæftigelsesfremgang, der er, står folk, der kommer fra udlandet i høj grad for.

UGENS BEDSTE SNAPS: Så blev valget skudt i gang – og I var med
UGENS BEDSTE SNAPS: Så blev valget skudt i gang – og I var med

Valggrundlaget tegner Socialdemokratiets politik de næste fire år med bud på, hvad partiet vil gøre, hvis det vinder valget. Udspillet giver ingen svar på, hvordan dagpengereglerne skal indrettes.

Danmark havde i årets første kvartal en økonomisk vækst på 0,4 procent. Fremgangen skyldes især billig olie, lave renter og en svag euro overfor dollaren, så kronekursen bliver mere konkurrencedygtig, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi ser også en tilbagegang i investeringerne. Den helt store udfordring er, at vi kommer alt for langsomt i gang, når vi sammenligner Danmark med andre lande. Vi har haft en meget, meget beskeden jobvækst, siger Venstres formand.

Qvortrups analyse af første debataften: En tam affære
Qvortrups analyse af første debataften: En tam affære

Af 20.700 fuldtidsjob går 20.000 til udlændinge, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi er nødt til at få taget hul på en debat om, hvordan vi får flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Det handler om penge. Men det handler også om menneskelige værdier, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er trist, at nogle danskere skal sidde på perronen og opleve, at toget kører forbi. Det skal vi altså have lavet om på.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx