Af - 02/09-14 22:30

Forsvaret forærer rækkehuse til syge ex-soldaterForsvaret forærer rækkehuse til syge ex-soldater

Kredsen bag forsvarsforliget forhandler onsdag om nye tiltag for tidligere soldater. Blandt andet vil forsvaret overdrage otte rækkehuse til brug for veteraner og deres familier.

storybild

Høvelte Kaserne (Billede: Polfoto/Arkivbillede)

Otte rækkehuse nær Høvelte Kaserne i Nordsjælland skal fremover stå til rådighed for soldaterveteraner, som har udviklet traumer af at være udsendt på internationale missioner, og deres familier. Det fremgår af et aktstykke, som Folketingets finansudvalg har godkendt i sidste uge.

- Der er brug for flere boliger til veteraner, der har det svært. Derfor ønsker vi, at boligerne i Høvelte kan komme veteranerne til gode, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) til metroxpress.

Og de otte boliger er kun begyndelsen, hvis det står til forsvarsministeren, der onsdag får forsvarsforligskredsen til forhandlinger.

- Der håber jeg, at vi kan blive enige om at give et løft til veteranområdet, så vi kan gøre mere for veteranerne og deres familier ved at skabe flere pladser til dem, der har brug for et sted at bo, siger Nicolai Wammen.

Rækkehusene ved Høvelte er ejet af forsvaret og har en værdi på 8,7 millioner kroner, men bliver overdraget gratis til KFUM's Soldatermission. Organisationen driver i forvejen et rekreationsprojekt for veteraner, og forhåbningen er, at husene kan tjene som en blød udslusning, hvor veteranerne kan bo med deres familier.

Samtidig håber forsvarsministeren at få forligskredsens opbakning til at få etableret flere pladser i København, Århus og Varde. Pengene skal blandt andet findes i den særpulje på 25 millioner kroner årligt, som forligspartierne vedtog at afsætte til veterantiltag i april i år.

- Derudover håber jeg, at vi kan blive enige om yderligere et beløb til at oprette flere pladser til veteraner, siger Nicolai Wammen.

Forsvarsministeren vil ved samme lejlighed forsøge at få opbakning til at øge støtten til veteranernes familier og pårørende. De skal blandt andet have bedre adgang til kurser, samtalegrupper og sommerlejre, mener ministeren.

Hos KFUM's Soldatermission glæder generalsekretær Per Møller Henriksen sig over at få stillet rækken af huse i Høvelte til rådighed.

- Husene ligger lige over for vores soldaterhjem, hvor vi har ni rekreationsværelser til midlertidigt ophold til veteraner, der har nogle udfordringer. Nu får vi også en mere permanent mulighed for at give veteranerne et sted at bo med familien, siger han.

Organisationen overtager husene den 1. oktober. De skal dog gennem en renovering, inden veteranerne kan flytte ind, da de ifølge Forsvarsministeriet ”er i ringe stand”.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
'Inger Støjberg, jeg har lige løbet...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx