Af Ritzau - 03/03-17 14:15

Danske Gjøl-trolde får ny tur i HollywoodDanske Gjøl-trolde får ny tur i Hollywood

De farverige Gjøl-trolde bliver til en ny animationsfilm i 2020, fortæller dansk direktør.

storybild

Der kommer endnu en troldefilm i 2020. Det oplyser dansk direktør. (Billede: Reuters/Peter Nicholls)

Animationsfilmen "Trolls", hvis karakterer og univers bygger på træ- og vinyldukker skabt af nordjyske Thomas Dam i 1930'erne, får igen en tur på det hvide lærred.

Trolls, der havde premiere i efteråret, har på verdensplan solgt biografbilletter til en værdi af 2,4 milliarder kroner. Filmselskabet Universal Dreamworks Animation har nu afsløret, at en toer vil være klar til visning i april 2020.

Derudover er der også planer om en tv-serie, oplyser Calle Østergaard, direktør for Dam Things A/S, som distribuerer rettighederne.

- Dreamworks har fået det indtryk, at det univers, som troldene er en del af, er bæredygtigt, og at der er en god interesse fra børnene for både at kunne se filmen og at komme i kontakt med universet igennem eksempelvis legetøj, siger han til DR Nordjylland.

- Jeg tror, det bliver rigtig godt. Der er gode muligheder for, at det bliver en kanon succes, fortsætter Calle Østergaard.

Borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (V) er også glad for, at det bliver til endnu en film om troldene fra limfjordsbyen Gjøl.

- Vi er da heldige, at Thomas Dam er født i Gjøl. Det skal vi selvfølgelig bruge så godt som muligt, både i Jammerbugt men også i Nordjylland, siger Mogens Gade (V).

Karaktererne i den nye Trolls-film vil ligesom den første få lagt stemmer til af amerikanske Justin Timberlake og Anna Kendrick.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx