Af - 20/05-14 14:43; Opdateret: 20/05-14 15:35

Svenskere skuffet over grise-krise-møde med DanmarkSvenskere skuffet over grise-krise-møde med Danmark

Svensk Dagligvaruhandel har svært ved at skjule skuffelsen over mandagens krisemøde med toppen af den danske svineindustri.

storybild

(Billede: Polfoto)

Metroxpress har de seneste dage beskrevet, hvordan debatten om danske slagtesvins leveforhold raser på den anden side af Øresund.

Mandag var der så indkaldt til krisemøde i Sverige mellem toppen af den danske svinekødsindustri og repræsentanter fra de svenske dagligvareforretninger, der sidste år importerede for over 1,2 milliarder kroner dansk svinekød.

Svensk politiker vil forbyde dansk svinekød
Svensk politiker vil forbyde dansk svinekød

Svensk Dagligvaruhandel, der er de svenske supermarkeders brancheforening, var repræsenteret på mødet af blandt andet deres adm. direktør Karin Brynell, og hun er dagen derpå ikke helt tilfreds.

- Vi er skuffet over de manglende detaljer og den ukonkrete tidsramme. Vores forventning var, at vi ville få noget mere konkret og detaljeret ud af mødet, men vi fik ikke så mange svar, som vi havde håbet på. Men det er godt, at vi har startet en dialog, siger hun til metroxpress.

Afstemning: Tre ud af fire svenskere vil boykotte dansk svinekød
Afstemning: Tre ud af fire svenskere vil boykotte dansk svinekød

Det var de svenske dagligvareforretninger, der havde indkaldt til mødet for at få konkretiseret den syvpunktserklæring, som toppen af den danske svineindustri underskrev den 13. marts som garanti for at forholdene for konventionelle slagtesvin i Danmark ville blive forbedret.

Endnu et svensk supermarked boykotter dansk svinekød
Endnu et svensk supermarked boykotter dansk svinekød

I erklæringen kan man blandt andet læse, at antallet af halekuperede smågrise skal nedbringes i Danmark, på sigt skal alle søer gå frit og indsatsen mod mavesår os søer og slagtesvin skal styrkes. Men Svensk Dagligvaruhandel kræver mere konkrete tiltag.

Dansk svinekød boykottes i svensk supermarked: Kunderne jubler
Dansk svinekød boykottes i svensk supermarked: Kunderne jubler

- Vi har sendt dem et nyt brev. Vi håber, at vi får chancen for et nyt møde, efter de selv har haft et møde i Danmark til juni, så det her kan blive mere konkret, siger Karin Brynell.

Hos Landbrug & Fødevarer, der deltog i mandagens krisemøde sammen med Danish Crown, har man dog en lidt anden oplevelse af mødet.

- Landbrug & Fødevarer og repræsentanter fra den danske slagteribranche havde et godt og konstruktivt møde med den svenske detailhandel, hvor vi fik fortalt om den danske produktion og de fik stillet de spørgsmål, de gerne ville have svar på, skriver formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, til metroxpress.

Danske svin får tæsk med jernkæder og værktøj
Danske svin får tæsk med jernkæder og værktøj


LÆS OGSÅ: 20 landmænd er flere gange taget i grisebank

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx