Af - 02/02-14 22:51; Opdateret: 03/02-14 08:32

Ukendt socialdemokrat bliver ministerUkendt socialdemokrat bliver minister

Socialdemokraten Kirsten Brosbøl bliver højst overraskende ny miljøminister, når Thorning i morgen sætter nyt regeringshold efter denne uges SF-exit.

storybild

36-årige Kirsten Brosbøl bliver ny miljøminister efter SF'eren Ida Auken, der er trådt ud af regeringen sammen med resten af sit parti. Brosbøl har siddet i Folketinget siden 2005. (Billede: Polfoto)

Kirsten hvad-for-noget?

Sådan vil mere end én dansker nok spørge sig selv, mens de drikker morgenkaffen mandag morgen.

OVERBLIK: Her er hele Thornings nye ministerhold
OVERBLIK: Her er hele Thornings nye ministerhold

Socialdemokraternes forskningsordfører Kirsten Brosbøl får nemlig ifølge flere medier en gevaldig og højst overraskende forfremmelse, når statsministeren i morgen ventes at gennemføre en regeringsrokade, der gør Brosbøl til miljøminister – et ministerium, der er blevet ledigt, da SF og dermed den tidligere minister Ida Auken trak sig ud af regeringen i sidste uge.

- Brosbøl er et ubeskrevet blad i det store politiske spil, og hun har ikke det helt vilde cv, så det bliver spændende at følge, hvad hun kan bedrive i Miljøministeriet, lyder reaktionen fra Informations politiske redaktør Casper Dall.

Martin Lidegaard flygter fra skandalesag
Martin Lidegaard flygter fra skandalesag

- Jeg tror bestemt ikke, at hun er særlig kendt i befolkningen, men hun er en ung kvinde, og det mangler regeringen – der er nu kun otte kvinder ud af 20 ministre. På den måde kan hun være en figur, Socialdemokraterne vil bruge til at profilere sig over dette her segment, vurderer Dall.

- Af samme grund gør de ligeledes en ung kvinde i form af Maja Panduro til ny politisk ordfører, tilføjer han med henvisning til den vigtige ordførerpost, der er blevet ledig, fordi Magnus Heunicke er blevet forfremmet til transportminister.

S-politikere tuder: En svinestreg, Thorning
S-politikere tuder: En svinestreg, Thorning

Der var fire kvinder ud af de seks afgående SF-ministre, mens kun to af de nyudnævnte ministre fra Socialdemokraterne og De Radikale er af hunkøn.

- Det ser jo noget mandsdomineret ud, og det er jo interessant, når man har kvindelige partiledere og egentlig er en regering, der har brystet sig af gerne at ville have ligestilling, påpeger Casper Dall.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Medie: Dansk ligaklub begæret konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx