20/09-13 10:07

Johanne skal gafle stemmer for tyskerneJohanne skal gafle stemmer for tyskerne

Venstrefløjspartiet Die Linke vil hente stemmer hos det danske mindretal.

storybild

Die Linke, som er Tysklands svar på Enhedslisten, vil bruge Johanne Schmidt-Nielsen til at gafle stemmer på søndag hos det danske mindretal. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det tyske venstrefløjsparti Die Linke vil gafle stemmer hos det danske mindretal, når tyskerne går til valg på søndag.

Det skal Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen hjælpe til med.

Det skriver DR Syd.

I dag kommer den danske politiker til Flensborg og her skal hun møde de tyske vælgere ved Die Linkes valg-boder i gågaden.

- Valget på søndag er først og fremmest et tysk anliggende, men de beslutninger, der træffes i Tyskland, har betydning for hele Europa - også for Danmark, siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til DR Syd.

Tysklands-ekspert Karl Christian Lammers fra Københavns Universitet undrer sig over, at den danske politiker støtter Die Linkes valgkamp. Partiet har et blakket ry, fordi det udspringer af det kommunistiske parti i det tidligere Østtyskland.

- Selvfølgelig er der steder, hvor Enhedslisten og Die Linke ikke har de samme holdninger. Men overordnet set synes jeg, de er med til at trække i den rigtige retning, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen til DR Syd.

Det danske mindretalsparti SSV stiller ikke op til Forbundsdagsvalget, så der er over 60.000 potentielle vælgere at hente.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx