Af - 30/12-14 17:23; Opdateret: 04/01-15 13:00

TV: Så klamme beskeder får '15-årig pige' af modne mænd på FacebookTV: Så klamme beskeder får '15-årig pige' af modne mænd på Facebook

Efterskoleelever står bag tankevækkende forsøg.

- Kunne du være interesseret i at sende et nøgenbillede for 500 kroner?

- Vil du strippe på cam?

- Undskyld jeg bare er så direkte, men kunne du tænke dig at ses en dag? Kan sagtens hente i hele landet.

Fire elever fra Faaborgegnens Efterskole har lavet en mini-dokumentar med titlen 'De Liderlige Mænd', hvor de har afprøvet, hvor mange sex-ladede beskeder en 15-årig pige egentlig får af mænd, der er meget ældre, på Facebook.

Gå ikke glip af historierne fra metroxpress ved at give et 'like' på Facebook.

Det er 17-årige Theis Hviid og 16-årige Magnus Roth, Andreas Svendsen og Simon Müller, der står bag filmen, som har fået støtte af Odense Filmværksted.

- Vi blev inspireret af, at vi engang for sjov lavede en falsk profil på Facebook og her lagde mærke til, hvor ekstremt det egentlig var med beskederne fra ældre mænd. Så vi tænkte, det kunne være et godt emne at lave en film om, fortæller Theis Hviid, der agerer reporter i mini-dokumentaren på lidt over tre minutter.

Men hjælp fra en pige på efterskolen, oprettede drengene derfor en profil under navnet ‘Naja’. På den falske profil fremgik det tydeligt, at hun var 15 år gammel. Og for at fremskynde processen, meldte de den falske pige-profil ind i diverse chat- og dating-grupper.

Til sidst lagde de et med egne ord neutralt billede af pigen ind på en gruppe, hvor modne mænd er aktive.

- Inden vi gik i gang snakkede vi med flere piger på vores efterskole, der fortalte, at man kunne få de her beskeder fra ældre mænd uden at man var medlem af grupper som denne eller lagde billeder op.

Herefter loggede de ud af profilen og vendte først tilbage to uger senere for at tælle og gennemgå beskederne til ‘Naja’. Som du kan se i filmen øverst, var der massevis af beskeder - mange af dem af seksuel karakter.

Børn 'bytter' sexbilleder for likes
Børn 'bytter' sexbilleder for likes

Men provokerer i ikke dem i kalder ældre mænd til at være upassende, når pigen deltager i et forum, der ikke er for unge?

- Jeg synes ikke det er provokerende at vi med et helt neutralt billede viser, at vi er der. Der var alligevel næsten 400 der valgte at skrive til hende, selv om hun er 15 år gammel, svarer Theis Hviid.

- Problemet et den måde den unge pige bliver kontaktet på. Mange skrev, at de ville have sex med hende og flere tilbød penge for sex eller nøgebilleder. Og det var eksempelvis fra mænd, der er gift og har børn, siger Theis Hviid.

Elevernes film skal måske deltage i en kortfilmskonkurrence til næste år, og så har de diskuteret, om emnet kan foldes ud i en længere dokumentar.

De fire drenge bag filmen.

Unge piger giver blowjobs for at komme med til de rigtige fester
Unge piger giver blowjobs for at komme med til de rigtige fester

Ung dansk rapper hitter på Facebook: Lyt til de ensomme piger
Ung dansk rapper hitter på Facebook: Lyt til de ensomme piger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx