19/09-14 18:27

To erhvervsfolk tiltalt for grov kursfuskTo erhvervsfolk tiltalt for grov kursfusk

To personer i en dansk virksomhed er tiltalt for kunstigt at pumpe aktiekursen op for virksomheden.

Grov manipulation med en aktiekurs for en børsnoteret virksomhed skal koste to fremtrædende personer i en virksomhed en tur i fængsel ifølge anklagemyndigheden.

De to personer er tiltalt for kunstigt at handle en aktiekurs op i de sidste handelsdage i 2010 og 2011, skriver Berlingske.

Tidligere Mærsk-chef dømmes for kursmanipulation
Tidligere Mærsk-chef dømmes for kursmanipulation

I løbet af de to sidste handelsdage i 2010 stod de to personer ifølge tiltalen for 82 procent af alle handler med selskabet, da de købte 8000 aktier for knap 50.000 kroner.

Købene fik aktiekursen til at stige med 69 procent, så værdien af virksomhedens aktier i det børsnoterede selskab steg med 1,2 millioner kroner.

De to personer købte ifølge anklageskriftet igen aktier i selskabet op mod nytår året efter. Denne gang lød ordren på 32.500 aktier over 20 handler, og de to personer stod for alle handler med aktien i en periode fra 23. december og frem til 30 december 2011.

Erhvervsjournalist sigtet for kursmanipulation
Erhvervsjournalist sigtet for kursmanipulation

De 20 handler fik aktien til at stige med 49 procent, og de tiltaltes virksomhed fik en aktiepost, der var lidt over en million kroner større.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige, oplyser advokat Christian Lundgren til Berlingske.

De to personer har angiveligt ikke opnået en personlig gevinst ved aktiehandlen. Manipulation kan dog finde sted, så tab undgås i regnskabet, eller en bank med lånesikkerhed i aktieposten ikke beder om yderligere sikkerhed.

På grund af et navneforbud mod de to tiltalte i sagen er det ikke muligt at skrive navnet på den danske virksomhed, som ejer en mindre aktiepost i det børsnoterede selskab vis kurs påstås manipuleret.

Sagen begynder i retten 29. september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Zobel i millionhandel: Sælger villaen...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Magtdemonstration: Froome i lyserødt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx