31/10-17 19:41; Opdateret: 31/10-17 22:12

Tre bandefolk er ramt af skud i København - en er dødTre bandefolk er ramt af skud i København - en er død

En person er tirsdag aften blev dræbt af skud ved Mjølnerparken. To andre er såret - heraf en alvorligt.

storybild

(Billede: Kim Haugaard (arkiv). )

Var du vidne til episoden, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En person blev dræbt, da der tirsdag aften blev affyret skud ved Mjølnerparken i København.

To andre er såret af skud. Den ene er hårdt såret, mens den anden er lettere tilskadekommen. Alle tre har banderelation, skriver Københavns Politi på Twitter.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet klokken 19.16.

Til Ekstra Bladet fortæller et vidne, at to personer blev ramt af skud foran et hostel på Tagensvej. Et andet vidne fortæller til avisen, at der blev affyret omkring 20 skud.

- Jeg kan ikke sætte tal på, men der er tale om adskillige skud, siger fungerende pressechef ved Københavns Politi, Claus Buhr, til Ritzau.

Han vil ved 22-tiden ikke oplyse yderligere detaljer omkring skyderiet - heller ikke om man har anholdt nogen.

- Men vi vil meget gerne høre fra vidner, som har været i området tirsdag aften, siger han.

København har siden forsommeren været plaget af en lang række skyderier, og en del af dem har fundet sted i og omkring Mjølnerparken.

Motivet til tirsdagens skyderi er endnu uvist, men ifølge Ritzaus oplysninger skulle de tre ramte have tilknytning til banden Brothas, som holder til i Mjølnerparken.

Den blev egentlig opløst i 2016, men er tilsyneladende genopstået, efter at Loyal To Familia, LTF, siden foråret har spredt sig til flere områder og kommet i konflikt med flere andre bander.

Politiet har tidligere vurderet, at Brothas og grupperinger fra Nordvest og Husum har dannet fælles front mod LTF

Siden midten af august har fly og helikoptere patruljeret over København i et forsøg på at dæmme op for de mange bandeopgør og skyderier.

Indsatsen fra luften er et vigtigt værktøj for at "genetablere normalbilledet, forklarer ordensmagten. Mistænkte kan følges fra oven, og enheder på jorden kan dirigeres til hurtigt at reagere på tip fra borgere.

Desuden har politiet oprettet visitationszoner i store dele af København. De giver politiet ret til at visitere personer, uden at man har en konkret mistanke mod dem.

I midten af september oplyste politiet, at omkring 50 personer fra bandemiljøet var blevet fængslet siden de voldelige konflikter blussede op i forsommeren.

/ritzau/

Var du vidne til episoden, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx