05/10-14 13:35

Ordblindhed er også et handicap i idrætOrdblindhed er også et handicap i idræt

Ordblinde børn har brug for special-undervisning i alle fag, siger Danmarks bedste eksperter i ordblindhed.

Skolerne prøver i disse år at samle alle børn i almindelige skoleklasser, børn med et handicap skal ikke længere gå i en specialklasse.

Men nogle børn har brug for en speciel form for undervisning, hvis de skal lære noget, siger Ulla Knudsen, som leder Ordblindeinstituttet i Ballerup med nogle af landets bedste eksperter i ordblindhed.

- Nogen tror, ordblinde er frække eller lader som om, de er dumme. Men de har nogle helt særlige problemer og skal have en helt speciel undervisning, siger Ulla Knudsen til DR Ligetil.

- For eksempel kan ordblinde ikke forstå tre beskeder i træk, fordi de har en meget kort hukommelse. Jeg kan ikke bare sige til en elev i idræt: "Nu spiller vi rundbold. Du giver bolden op og resten stiller sig på række efter dig." De tre beskeder kan eleven simpelthen ikke huske.
Ordblinde børn fra hele Sjælland kommer for at gå i skole på Ordblindeinstituttet, men en plads på Ordblindeinstituttet er dyr, derfor siger flere kommuner nej til at sende ordblinde børn til instituttet i Ballerup.

En plads i en almindelig skoleklasse koster kommunen cirka 51.000 kroner om året. En plads på Ordblindeinstituttet koster 300.000 kroner om året.

For fem år siden havde instituttet 90 elever, nu er antallet faldet til cirka 65 elever.

Ulla Knudsen følger eleverne i mange år efter, at de er gået ud af skolen.

- Mange af vores elever går videre på en almindelig efterskole efter 9. eller 10. klasse. De går ikke på en efterskole for ordblinde, for det er de blevet alt for dygtige til.

- Over 90 procent af vores tidligere elever er i arbejde eller i gang med en uddannelse. Vi har nogle seje unger her på skolen. De er vant til at kæmpe og arbejde hårdt, og de får altid ros, når de er i praktik i 9. og 10. klasse, siger Ulla Knudsen til DR Ligetil.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx