Af - 06/01-16 18:23

Stine sagsøger mand frifundet for voldtægtStine sagsøger mand frifundet for voldtægt

Kun en af de to mænd, som Stine udpegede til at have voldtaget hende, fik en dom. Men han blev efterfølgende frifundet ved højesteret. Hun har nu kastet sig ud i landets første civile retssag mod en mand frifundet for voldtægt.

DR1 Dokumentaren: ’Jeg blev voldtaget’ bliver vist på DR1 i aften kl.20.30. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

En nat i 2011 bliver Stine Søholt samlet op af tre unge mænd i en bil. Hun er for beruset til at huske, hvordan hun ender der. Men hun er ikke så fuld, at hun ikke husker, hvad to af de tre mænd gør.

- De voldtager mig - på skift.

Sådan fortæller hun i DR-dokumentaren “Jeg blev voldtaget”. Efterfølgende stjæler de hendes telefon, pung og bil.

Kun den ene mand bliver dømt og får 11 måneders fængsel i Byretten. Men et halv år efter frikender Højesteret ham.

Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?
Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?

Selvom der er DNA-spor, som beviser, begge mænd har haft samleje med Stine Søholt, mener retten ikke, at det kan bevises, at det var hans hensigt at begå en voldtægt, eller at han kunne vide, at hun var for fuld til at gøre modstand.

Efter dommen bryder Stine og hendes familie sammen, men den unge mand er derimod lettet. Han er anonym, men siger til DR, at han oplevede dommen som justitsmord. Han mener, hun frivilligt havde samleje med dem.

Efter voldtægten: Politiet påstod, jeg havde stukket en dildo op bag i og rullet mig i græsset
Efter voldtægten: Politiet påstod, jeg havde stukket en dildo op bag i og rullet mig i græsset

Sammen med sin advokat, Bo Hansen, har Stine Søholt nu sagsøgt dem for en erstatning på 200.000 kroner. Der er ikke de samme krav til en civilsag, som i en straffesag, og advokaten mener, det er sandsynligt, at de vinder.

- Strafferetligt er sagen jo slut, men de har stadigvæk påført Stine skader, som for mig formentlig er varige skader, siger han i dokumentaren, som vises på DR1 i aften kl. 20.30.


LÆS OGSÅ: Voldtægtssager droppes langt oftere i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx