Af - 22/12-16 14:37

R: Asylbørn skal have samme tilsyn som danskeR: Asylbørn skal have samme tilsyn som danske

Kommuner fører selv tilsyn med asylcentre. Derfor er det endt i sager om tvangsægteskab og dødstrusler blandt børn. Det vil R ændre med nyt lovforslag.

storybild

(Billede: Scanpix)

Det radikale har netop fremsat et lovforslag, om at tilsynet på de mange asylcentre skal føres ind under Det Sociale Tilsyn, der i forvejen står for alle tilsyn med danske børn. Hidtil har kun kommunerne ført tilsyn med, hvad der foregik på asylcentre.

- Det var blandt andet det som gik galt på Langeland. Man er jo ikke uvildig, når man fører tilsyn ed sig selv. I dag bliver der gjort alt for lidt for at sætte ind over for asylbørn, der får bank af forældre, er misrøgtede, rædselsslagne eller de forfærdelige sager i nævner. De bør mindst have samme tilsyn som danske børn,” siger integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen.

Forslaget kommer som opfølgning på sagerne på Langelands Asylcentre, men følger også op på metroxpress artikel i dag om, at der har været 13 tvangsfjernelser af børn fra familier på asylcentre - her af syv i år - blandt andet for barn, der gentagne gange forsøgte selvmord, en far der snittede i sit barn og tre søskende, fordi den ældste datter var blevet tvangsgift af forældrene på asylcentret. De slog hende med kosteskaft og truede datteren på livet, da hun ville ud af ægteskabet.

Dansk Folketpartis Martin Henriksen mener, at vi måske skal forbedre kontrollen.

- Jeg ved ikke om endnu et tilsyn vil hjælpe. Kommunerne fører allerede tilsyn. Det er nogle meget tragiske sager i nævner. Måske skulle man tilbyde børnene asyl, så de kunne få en god opvækst, mens man bør nægte de her forældre, siger han.

Det er ikke lykkedes at få Inger Støjbergs kommentar til det radikale forslag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Løkke til kronprins Frederik: Hvor vi...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx