Af Simon Boas - 06/02-18 08:39

16-årige Clara nægtet adgang i bus: Jeg var i chok16-årige Clara nægtet adgang i bus: Jeg var i chok

Teenagepiger blev afvist af natbuschauffør, fordi de havde drukket alkohol.

storybild

16-årige Clara Plantin (tv.) blev natten til søndag afvist af en chauffør i en af Movias natbusser. Begrundelsen lød ifølge Clara, at hun var for lille til at drikke alkohol og derfor ikke måtte køre med bussen. Det har nu fået hendes mor Marlene Plantin (th.) til at lange ud efter selskabet.

Det klinger hult, når Movia i reklamer bryster sig af at fragte deres passagerer sikkert hjem, mener Marlene Plantin. Det sker, efter hendes 16-årige datter blev afvist af chaufføren i en natbus natten til søndag.

»I er for små til at drikke alkohol. I kommer ikke ind i min bus - ring til jeres mødre.«

Sådan lød beskeden angiveligt fra en kvindelig buschauffør ifølge 16-årige Clara Plantin, da hun klokken 02.53 natten til søndag ville stige på bus 98N på Frederikssund Station med retning mod sin bopæl i Jægerspris.

Det har nu fået hendes mor, Marlene Plantin, til at lange kraftigt ud efter Movia.

»Jeg synes virkelig, det er utrygt, at unge og børn ikke kan være sikre på at komme med bussen, når de står om natten på en station. Jeg har selv prøvet at stå på Frederiksund Station sent på aften, og det kan være et skræmmende sted, så man håber, at man kan komme med en natbus,« siger Marlene Plantin.

Forinden havde Clara Plantin og veninden været til en koncert i Hillerød. Her blev de to hentet af en tredje venindes far, der satte dem af ved stationen i Frederikssund, hvor de efter aftale med deres forældre skulle tage natbussen fra.

Chaufførens afvisning betød imidlertid, at den tredje venindes far tilbød at køre dem, så de kom sikkert hjem.

»Clara var jo dybt overrasket og chokeret. Heldigvis tænker de her piger jo ikke så meget over, hvilke konsekvenser det kunne have haft, men det kunne i alleryderste konsekvens være endt meget alvorligt. De var jo bare nogle fulde og trætte teenagere med æblekinder, der gerne ville hjem og sove,« siger Marlene Platin, der tilføjer, at de selv plejer at hente datteren, hvis hun har været til fester.

»Jeg kunne ikke rigtig forstå det«

Clara Plantin forklarer selv, at hende og veninden hverken var provokerende eller på nogen måde skulle have gjort den kvindelige chauffør utryg, da de ville stige om bord på bussen.

»Chaufføren siger pludselig bare, at vi ikke må komme med bussen, og vi siger ikke rigtig noget, fordi vi er lidt i chok. En mand, der var i bussen, kommer efterfølgende ned og siger til chaufføren, at det her er en natbus, og vi skal selvfølgelig have lov til at køre med,«

Men chaufføren holdt ifølge Clara Plantin fast i, at de to teenagere ikke måtte køre med, og at de skulle ringe til deres forældre, hvis de ville hjem.

I var ikke provokerende eller opførte jer på en måde, der kunne gøre buschaufføren utryg, da I ville ind i bussen?

»Nej, vi gik helt stille, så jeg kunne ikke rigtig forstå det. Det eneste, hun sagde, var, at vi var for små til at drikke alkohol.«

I en mail til BT beklager Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann situationen, men forklarer samtidig, at chaufføren afviste de to piger af hensyn til dem selv.

'Vi er kede af den situation, vi har bragt de to piger i forleden nat. Vi har forstået på den pågældende chauffør, som er vant til at køre natbus, at hun handlede ud fra bekymring for pigerne og mente, at der var brug for, at en forælder kom til stede,' skriver hun og tilføjer:

'Chaufføren har også oplyst over for sin daglige ledelse, at hun kontaktede pigerne igen og sikrede sig, de var ok, inden hun kørte med bussen. Det ændrer ikke ved, at de to piger har haft en rigtig dårlig oplevelse. Og det er vi i Movia kede af!'

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Se danskernes sidste farvel til prins...
bt.dk
Tidligere dansk Burberry-model kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx