Af - 06/02-14 06:35; Opdateret: 06/02-14 07:25

Nye partifæller banker Ole Sohn på pladsNye partifæller banker Ole Sohn på plads

Den tidligere top-SF'er, der nu er sprunget til Socialdemokraterne, bliver banket plads på sine nye partikammerater fra starten.

storybild

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn er sprunget ud som socialdemokrat, men hans nye partikammerater tager ikke ligefrem varmt imod ham. (Billede: Polfoto/Gorm Olesen/arkiv)

Under to døgn efter, at Ole Sohn meldte sig ud af SF og ind hos Socialdemokraterne, lufter han allerede kontroversielle tanker, der får hans nye partifæller til at tage afstand fra ham.

Socialdemokratisk stortalent raser over Sohns partiskifte
Socialdemokratisk stortalent raser over Sohns partiskifte

For at at forbedre konkurrenceevnen vil Sohn have rød og blå blok til at indgå en politisk aftale, der skal sikre skattestop og løntilbageholdenhed i de næste ti år. Men det bliver ikke taget godt imod. En af dem, der straks banker den nu tidligere SF-minister på plads er den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen:


Det socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil, der selv har prøvet at skrifte parti, idet hun har en fortid som frontfigur i Enhedslisten, er endnu mere direkte:


Også i fagbevægelsen bliver Ole Sohns forslag modtaget med skepsis:

- Med kronikken afslører Ole, at han måske ikke er stoppet på sin politiske vandring. Et kort øjeblik kunne jeg tro, at han havde fået tilbudt job i Cepos, siger 3F's formand Per Christensen til Jyllands-Posten.

Ole Sohn har tidligere luftet lignende tanker til stor forargelse på venstrefløjen. Det har fået flere brugere på sociale medier til at joke med, at den tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti burde være gået direkte fra SF til Venstre frem for at vælge Socialdemokraterne.

Farvel: Afhopperne koster SF millioner
Farvel: Afhopperne koster SF millioner

59-årige Sohn var erhvervs- og vækstminister fra oktober 2011 og et år frem, men blev gået som minister og sat ud på et sidespor i sit tidligere parti SF, da Annette Vilhelmsen overtog formandsposten efter Villy Søvndal. Under Søvndal havde Ole Sohn en central rolle sammen med folk som blandt andre den tidligere skatteminister Thor Möger Petersen, der i dag også er skiftet til Socialdemokraterne.

Det samme gælder i øvrigt folk som tidligere sundhedsminister Astrid Krag, tidligere politisk ordfører for SF Jesper Petersen samt tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx