Af - 13/08-16 11:02

Dansk børne-tv chokerer i udlandetDansk børne-tv chokerer i udlandet

En amerikansk journalist har på sin ferie til Danmark tilsyneladende set utrolig meget Ramasjang.

Bildstrecke im Grossformat »

Den amerikanske journalist Robert Lane Greene har været på ferievisit i Danmark med sin danske kone. Særligt DRs børnekanal Ramasjang har gjort indtryk på journalisten, som nu har skrevet om oplevelsen i tidsskriftet The Economist.

Først beskriver journalisten, hvordan han på Nytorv har set kæmpe plakater med nøgne kvinder, og hvordan danskerne bruger ordet 'fuck' hele tiden - også selvom der er børn tilstede.

Faren sendte søn i skole med denne trøje: Kan du se hvorfor den forarger?
Faren sendte søn i skole med denne trøje: Kan du se hvorfor den forarger?

Det er især Ramasjang og den politisk ukorrekte Onkel Reje, der har fået journalisten til tasterne. Han bemærker, at dansk børne-tv er alt andet end, hvad amerikansk og britisk børne-tv er.

"Det er uartigt. Den mest elskede karakter er Onkel Reje... I bedste danske stil håner han elskede institutioner: Hans bedstemor sætter ild til en prut. Han fortæller, at den værste julegave han nogensinde har fået, er fra selveste Dronning Margrethe - og er et vaskebassin, hun bruger til at vaske din egen bagdel i. Og så fortæller han, at Gud bor i himlen med Julemanden og deres hund Marianne, og antyder at Gud er både imaginær og homoseksuel."

Hylder det danske
Og selvom man i begyndelsen af artiklen mærker at det politisk ukorrekte børnefjernsyn chokerer, så lader det til, at han kan lide det. Han kalder det blandt andet 'sundt', og bemærker at værterne er helt almindelige mennesker.

"Men på en eller anden måde er det utrolig sundt. Værterne kan være fede eller grimme på en måde, de aldrig ville være i USA. Nogle har tatoveringer eller næsepiercinger, ligesom man har i den virkelige verden."

Mor og søn er smaskforelskede: Nu risikerer de at komme i fængsel
Mor og søn er smaskforelskede: Nu risikerer de at komme i fængsel

Ingen opdragelse
Det mest overraskende for en ferierende reporter bliver dog, at vi i børne-tv på ingen måde opdrager børnene. Her fremhæver han gode gamle 'Kaj og Andrea' som eksempler.

På amerikansk tv er der altid en klar konsekvens-lektion, men på dansk børne-tv er det nærmest modsat, skriver han.

”Kaj er frygteligt selvoptaget, mens Andrea er en rablende neurotiker,” lyder beskrivelsen af de to nationalklenodier.

Det underholder
Til slut runder den amerikanske journalist af med, at dansk børne-tv er underholdning i renest form. Han beskriver, hvordan han forestiller sig, at dansk børne-tv er en legeplads for unge, kreative film- og tv-sjæle.

”Det er udpræget, typisk dansk, at man konstant vil udvikle og forny sig – og samtidig nægter at tage sig selv for seriøst.”

LÆS OGSÅ: DR-vært angriber Føtex: Se billedet der forarger

LÆS OGSÅ: Nyt datingprogram forarger: Fyre dømmes på deres p**

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx