Af - 08/10-16 10:54; Opdateret: 08/10-16 11:20

Stor hadeside med 15.000 danskere fjernet af FacebookStor hadeside med 15.000 danskere fjernet af Facebook

Facebook-gruppen 'Nej til asylcentre Danmark' er nu blevet fjernet af det sociale medie grundet 'hadefuld retorik'.

storybild

Facebook har nu valgt at fjerne siden 'Nej til acylcentre Danmark' grundet 'hadefuld retorik'. (Billede: Scanpix/Karen Bleier)

En stor dansk hadeside på Facebook, der erklærer sig modstander af asylcentre i Danmark, er nu blevet fjernet.

Siden, ‘Nej til asylcentre Danmark’, nåede at høste mere end 15.000 likes, inden den i går blev lukket ned af Facebook selv på grund af ‘hadefuld retorik’.

Partileder sigtet for racisme for uddeling af asylspray
Partileder sigtet for racisme for uddeling af asylspray

Det fik flere Facebook-brugere i går en meddelelse om, fordi de har anmeldt siden efter at have fundet den stødende.

- Vi har gennemgået den side, du har anmeldt for at vise hadefuld retorik. Eftersom det overtræder vores fællesskabsregler, har vi fjernet det. Tak for din anmeldelse. Vi informerer Nej til asylcentre Danmark om, at siden er blevet fjernet, men ikke om, hvem der har anmeldt den, lyder beskeden fra Facebook.

Racistisk forsamling
Ifølge ‘Nej til asylcentre Danmark’s egen hjemmeside er siden til for at skabe debat om indvandringspolitik.

- Vi tager de debatter op, som samfundet og politikerne ikke ønsker at vi skal debattere. Vi arbejder på et totalt asylstop, massehjemsendelser og opsigelse af opholdstilladelser samt statsborgerskab for folk der ikke ønsker af være en assimileret del af samfundet, lyder det.

Men siden er blevet kritiseret for at være meget mere end bare en gruppe for danskere, der er modstandere af asylcentre, og Facebook har flere gange tidligere fjernet indlæg i gruppen.

Siden florerede således med utallige islamkritiske opslag, og tonen i debatten var ofte hård og decideret racistisk. Intet blev censureret af sidens administrator, og det har Facebook altså nu valgt at tage konsekvensen af.

Is-gigant anklaget for racisme: Bør Kæmpe Eskimo skifte navn?
Is-gigant anklaget for racisme: Bør Kæmpe Eskimo skifte navn?

Og det kommer tilsyneladende ikke bag på stifteren:

‘Så skete det. Facebook har hermed lukket Nej til asylcentre Danmark. Det er sket efter længere tid med chikane og censur. Bare rolig. VI OVERGIVER OS BESTEMT IKKE.. GAME ON MOTHERFUCKERS!’, lyder den seneste nyhed på hjemmesiden.

Tidligere DF’er bag
Ifølge Sn.dk er det den tidligere lokal-DF’er Henrik Dannenberg fra Kalundborg, der stiftede Facebook-siden i 2015 - dengang under navnet ‘Nej til asylcenter Kalundborg’. Gruppen voksede hurtigt, og da et asylcenter i Kalundborg ikke længere var aktuelt, skiftede siden navn og fokus til hele landet.

Kontroversiel DF'er går fri efter tale om udlændinge
Kontroversiel DF'er går fri efter tale om udlændinge

Henrik Dannenberg er siden blevet ekskluderet fra Dansk Folkeparti, fordi han har ytret sympati med den kontroversielle gruppe Soldiers of Odin, der for nylig er startet op i Danmark. Soldiers of Odin er i andre dele af skandinavien primært kendt som en forsamling af rocker-lignende gruppe med nynazistiske tendenser.

- DF-døren, der var på klem for Henrik Dannenberg, er nu lukket helt i. Den er nu dobeltlukket, og det er der sat en tyk streg under, siger Peer Justesen, der er formand for DF Kalundborg og medlem af kommunalbestyrelsen, til Sn.dk.

Fejres med champagne
Nyheden om lukningen af ‘Nej til asylcentre Danmark’ er også nået til en anden Facebook-side, der politisk bevæger sig på den modsatte fløj - ‘Jeg tør kæmpe mod Dansk Folkeparti’ - og her er der jubel at spore.

Kvinde udsatte Sagal for racisme - da de mødtes igen, blev hun helt stille
Kvinde udsatte Sagal for racisme - da de mødtes igen, blev hun helt stille

- Fantastisk! Champagne!!! Efter UTALLIGE anmeldelser er det lykkedes at få Facebook til at fjerne den radikaliserede og stærkt hadefulde side ‘Nej til asylcentre Danmark’. 15.135 racister står nu uden et sted at mødes. Vi ved da godt, at de bare starter forfra og bygger en ny side op. Men vi ved også, at den kan anmeldes og tages ned! Et kæmpe skulderklap til alle dem, der samarbejdede om at skabe dette resultat. Bliv ved!!!, lyder det i en statusopdatering fra gruppen, der har godt 35.000 medlemmer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx