Af Ritzau - 01/05-17 10:25; Opdateret: 01/05-17 11:25

Japansk kunstner vil bygge rutsjebane i RundetårnJapansk kunstner vil bygge rutsjebane i Rundetårn

En japansk kunstner har planer om at bygge en rutsjebane i den københavnske turistattraktion Rundetårn.

storybild

En japansk kunstner vil bygge en trækuppel øverst på Rundetårn. Derudover er der planer om at bygge en rutsjebane ned ad tårnets sneglegang. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

En af Københavns største turistattraktioner Rundetårn i København ser ud til at få en markant tilbygning i julemånederne.

I anledning af 150-året for de diplomatiske forbindelser imellem Danmark og Japan er der planer om at lade kunstneren Tadashi Kawamata opføre en midlertidig kunstinstallation øverst på Rundetårn.

Det bekræfter Rundetårns direktør Jesper Vang Hansen over for Ritzau.

- Udstillingen er et midlertidigt kunstprojekt, som ikke skal efterlade permanente spor på tårnet, siger Jesper Vang Hansen.

Den japanske kunstner planlægger at bygge en gennemsigtig trækuppel øverst på tårnet, så udsigten bevares.

Samtidig vil Kawamata opføre en træhytte på ydersiden af tårnet i 25-30 meters højde i stil med de hytter, han tidligere har opført i New York og Paris.

Sidste del af projektet er en rutsjebane, som skal strække sig ned ad tårnets karakteristiske sneglegang.

De mange konstruktioner er en del af en udstilling, som skal vare fra 25. november 2017 til 10. januar 2018.

Økonomien og de sidste tilladelser er endnu ikke faldet på plads, men Jesper Vang Hansen forventer, at det vil ske i løbet af de kommende måneder.

Rutsjebanen er en hilsen fra Kawamata til sin landsmand, den japanske arkitekt, Hiroshi Sambuichi, forklarer kurator Thomas Andersen, som står bag projektet.

- Sambuichis bygning i japanske Hiroshima "Orizuru Tower" er inspireret af netop Rundetårn med sin karakteristiske sneglegang. Og fra toppen af den japanske bygning er det desuden muligt at tage en rutsjebane ned, så rutsjebanen i Rundetårn bliver dermed en hilsen til Sambuichi, siger Thomas Andersen.

Når udstillingen er færdig, er Thomas Andersen i dialog med byfornyelsesprojektet Kulbanekvarteret i Valby om at lade projektet leve videre der.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx