Af - 14/12-15 15:08

Passer du i statistikken? Se om du bør gå mest op i musik eller nyhederPasser du i statistikken? Se om du bør gå mest op i musik eller nyheder

Ny rapport viser, at 35-54-årige læser flest aviser på nettet, mens de 12-18-årige streamer mest musik.

storybild

Hvad mon Balotelli går mest op i? (Billede: Polfoto)

Hvis du er mellem 12 og 18 år, bruger du formentlig nettet til ofte at klikke dig ind på musiktjenester som Spotify eller YouTube. Hvis du derimod er mellem 35 og 54 år, så bruger du formentlig mest nettet til at læse aviser eller blade.

I hvert fald fremgår det af Kulturstyrelsens nye rapport "Mediebrug på internettet – Streaming, indhold og adgang", at alder afgør, hvad vi bruger internettet til.

Professor advarer: Du kan få regningen for andres ulovlige streaming
Professor advarer: Du kan få regningen for andres ulovlige streaming

Rapporten fokuserer på danskernes brug af streaming, typer af indhold, de bruger på internettet og adfærd i forhold til betalingsmure. Det er data, som er indsamlet fra TNS Gallup og Danmarks Statistik.

Hele 44 procent af de 12-18-årige streamer dagligt musik via eksempelvis Spotify, WiMP og YouTube, mens det er én procent af de 71-årige og opefter.

Fik brev med krav om film-erstatning: De beskylder os for at være tyve
Fik brev med krav om film-erstatning: De beskylder os for at være tyve

Derimod er det kun ti procent af den yngste gruppe, der dagligt læser aviser og blade på nettet, mens det er 21 procent af de 35-54-årige og blot seks procent i aldersgruppen 71+.

Dog er det især de 19-34-årige, der er de største forbrugere af nyheder, aktualitets- og kulturprogrammer inden for tv og radio.

Det er særligt de unge, der bruger internettet dagligt eller næsten dagligt. Hele 98 procent af de 25-34-årige bruger nettet dagligt, mens det kun er 67 procent af de 75-89-årige.

Men næsten alle danskere har adgang til nettet. 97,4 procent af befolkningen i alderen 12 år og derover har adgang til internettet enten hjemme, på arbejde, i skole/uddannelsesinstitution eller andet sted.

Hører du musik på din iPhone: Så kan Apple koste dig 99 kroner ved midnat
Hører du musik på din iPhone: Så kan Apple koste dig 99 kroner ved midnat

Og så er det især den bærbare pc, vi bruger, når vi skal på nettet. Af de 16-89-årige er det 93 procent, der bruger den bærbare computer, mens 76 procent bruger mobiltelefonen.

Der er dog også seks procent, der aldrig har brugt nettet.

Undersøgelsen viser desuden, at vi ikke er uvillige til at betale for medieindholdet. Dog er det mest film og serier, vi gerne betaler for. 49,3 procent betaler for et abonnement, mens 10,4 procent svarer, at de har gratis adgang.

Til sammenligning er det kun 14,4 procent, der betaler for at læse aviser eller blade online, mens 53,2 procent svarer, at de har gratis adgang.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Hundredvis af danskere får brev med krav om film-erstatning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx