Af Jeppe Pedersen - 10/08-17 22:36

Skyderier i København - politiet afspærrer hel bydel Skyderier i København - politiet afspærrer hel bydel

Det meste af bydelen Tingbjerg i København er spærret af, efter der er blevet skudt i området.

storybild

Politiet undersøger området ved Tingbjerg, der er spærret af.

Det melder Københavns Politi.

»Vi har afspærret det meste af Tingbjerg, da vi ikke ved, om skyderierne kun skete på Åkandevej eller om det er på hele ruten,« siger vagthavende ved Københavns Politi Henrik Brix og oplyser, at der også er oplysninger om skyderier ved Folkets park ved indre Nørrebro tæt på Blågårds Plads.

»Der er folk ude i området nu for at finde ud af, hvad der er sket. Men de har ikke fundet nogen, der er ramt af skud, og vi har indtil nu heller ikke fundet nogen, der har set noget,« siger Henrik Brix.

Skyderierne kommer under en uge efter, at to tilfælgelige personer blev skudt i Tingbjerg af formodet bandemedlemmer. Fredag eftermiddag og natten til lørdag blev to helt uskyldige unge mænd ramt af skud i benet og i foden på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

Anmeldelserne om skyderierne i Tingbjerg og på Nørrebro kommer samme dag, som Københavns Politi oprettede en mobil politistation med seks betjente på Blågårds Plads på Nørrebro. Stationen skulle være med til at afhjælpe skudepisoder.

De seneste skyderier skabte en kæmpe røre blandt politikere og meningsdannere, om politiet har nok ressourcer til at tøjle banderne i København og Aarhus.

Retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen, foreslog, at bruge militæret:

»Vi skal have justitsministeren til at indkalde politiforligskredsen, for det er jo os, der sidder og styrer politiets ressourcer. Og så må vi træffe en politisk beslutning om, hvor er det, politiet skal nedprioritere dets opgaver for en periode for at få flere kræfter,« sagde hun til TV 2.

Det gentændte samtidig debatten om, hvorvidt det er spildt politiarbejde, at der står så mange betjente ved grænsen til Tyskland og udøver grænsekontrol.

TV 2 erfarer samtidig, at Regeringen fredag vil lade militæret overtage grænsekontrollen, der dermed vil frigive politiressourcer til andre opgaver som bandekriminalitet.

Det vil ske på et pressemøde klokken 14, når justitsminister Søren Pape Poulsen præstenterer flere nye tiltag, som skal styrke indsatsen mod banderne.

Opdateres....

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx