Af - 08/08-16 20:56

55 ansatte skal forhindre ny Se og Hør-sag55 ansatte skal forhindre ny Se og Hør-sag

Kreditkortselskabet Nets har brugt flere hundrede millioner på at øge sikkerheden, så der ikke igen bliver lækket oplysninger. Ny rapport foreslår mere kontrol med banker.

storybild

(Billede: Scanpix)

En hær af ansatte skal fremover sikre dit kreditkort.

Nets har efter Se og Hør-sagen, hvor en nu tiltalt mand i årevis lækkede oplysninger til ugebladet, ansat 40 personer og hyret yderligere 15 konsulenter gennem et eksternt firma. De skal sikre, at oplysninger om danskernes kreditkort ikke bliver lækket eller misbrugt.

De nye sikkerhedstiltag vil i 2015 og 2016 koste kreditkortselskabet et trecifret millionbeløb, oplyser Nets i et notat.

- i har iværksat en række tiltag i Nets for at sikre os bedst muligt mod trusler – både dem der kommer udefra, og dem der kan opstå indefra som denne. Vi er kommet meget langt siden denne hændelse, og det er ikke sandsynligt, at et identisk misbrug vil kunne forekomme igen uden at blive opdaget, standset og straffet, skriver it-direktør Pia Jørgensen.

Hun peger på, at Nets har 'ændret processen for rekruttering, etableret løbende uddannelse i sikkerhed, oprettet en ekstern whistle-blower-funktion, ændret kriterierne for tildeling af systemadgange og indført løbende stikprøvekontroller.'

Sidste år pålagde Finanstilsynet Nets at stramme sikkerheden i en redegørelse:

'Det er Finanstilsynets vurdering, at Nets på tidspunktet for inspektionens gennemførsel ikke i tilstrækkelig grad har implementeret en dokumenteret it-risiko- og sikkerhedsstyring.'

En arbejdsgruppe under Justitsministeriet nedsat efter Se og Hør-sagen, kommer samtidig med en række anbefalinger i en ny rapport. Den vil blandt andet:

1) Øge kontrollen med banker ved at ansætte it-kontollanter i Finanstilsynet,
2) Der skal laves lovkrav om, hvordan banker beskytter kundeoplysninger
3) Banker, som bryder reglerne, skal have større bøder.

Digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen fra Finansrådet, der er brancheorganisation for de danske banker, er positiv:

- Det ser fornuftigt ud set med vores øjne. Som det allerede står beskrevet så er danske pengeinstitutter ret langt når det gælder databeskyttelse, og det er naturligvis fortsat vores ambition at være helt i front, det er helt afgørende for kundernes tillid. I kølvandet på Se & Hør sagen gennemgik pengeinstitutterne interne procedurer, ligesom vi i sektoren udarbejdede fælles retningslinjer vedr. beskyttelse af fortrolige kundeoplysninger. Begge dele for at forebygge tab og misbrug af personfølsomme data, skriver han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx