16/03-14 19:18

Det skal du lave for at blive Danmarks bedste kokDet skal du lave for at blive Danmarks bedste kok

Morten Falk fra Michelin-restauranten Kadeau løb søndag eftermiddag med titlen som Årets Kok.

storybild

Her ses Morten Falk og en kollega i kokke-konkurrencen fra 2009. I år løb Kadeau-kokken med sejren og titlen som Årets Kok 2014. (Billede: Polfoto/MARKUSSEN TOBIAS SELNÆS)

Efter seks timer med intensiv madlavning kan Morten Falk fra Michelin-restauranten Kadeau i København nu kalde sig Danmarks bedste kok.

Danmarksmesterskaberne for professionelle kokke fandt sted søndag eftermiddag i MCH Messecenter Herning.

Der var i alt 10 talentfulde kokke, der skulle kæmpe om titlen som Årets Kok. Blandt dem var Kristina Korsgaard Wolf fra den tostjernede Michelin-restaurant Geranium i København og Nicolas Min Jørgensen fra Norsminde Kro i Aarhus.

Kokkene skulle i finalen lave tre retter, som de skulle præsentere for et dommerpanel bestående af seks personer fra restaurationsbranchen.

Finalisterne måtte dog ikke selv bestemme råvarerne, som de skulle kokkerere med. De skulle få det bedste resultat ud af en råvarekurv, som de alle fik tildelt.

Morten Falks vindermenu bestod af en forret med stegt torsk med jomfruhummer-ravioli og stegte jordskokker.

Hovedretten bestod af lam, stegte svampe og selleri. Dommerne kunne til sidst nyde en bagt brunsviger med karamelmousse, pære og hasselnød til dessert.

En af de seks dommerne var stjernekokken Rasmus Kofoed fra Geranium. Den tidligere vinder af det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d'Or, har også kunnet kalde sig Årets Kok.

Disse provins-restauranter snydes for Michelin-stjerner
Disse provins-restauranter snydes for Michelin-stjerner

Den nyudnævnte danmarksmester kommer fra en restaurant, der de seneste år har gjort sig særligt bemærket.

Kadeau fik sidste år tildelt sin første Michelinstjerne. En bedrift, som christianshavnerrestauranten gentog onsdag i denne uge, da der blev uddelt i alt 17 Michelinstjerner til danske restauranter.

Restauranten er drevet af tre bornholmere, og det skinner igennem på menukortet. Retterne består nemlig primært af bornholmske råvarer.

TV-kok fuppede studieværter med ulækre opskrifter
TV-kok fuppede studieværter med ulækre opskrifter

Ud over en guldmedalje om halsen og den prestigefulde titel får Kadeau-kokken også 30.000 kroner at tage hjem med.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx