Af - 06/01-14 22:30

Akuttelefon mangler stadig lægerAkuttelefon mangler stadig læger

Akuttelefonen har svært ved at få besat ledige læge-stillinger. En uge efter opstart mangler der stadig læger på linjen.

storybild

Akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden, som startede op med store problemer 1. januar, mangler stadig at besætte en række ledige læge-stillinger. (Billede: polfoto)

Det er ikke sikkert, at man kan få fat i en fastansat læge, når man ringer til akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden. I november sidste år sagde akuttelefonens enhedschef Peter Gjersøe ellers til metroxpress, at han havde et 'begrundet håb' om, at samtlige 44 læge årsværk ville være besat, når akuttelefonen gik i luften nytårsnat.

Massive startvanskeligheder for ny akutlinje
Massive startvanskeligheder for ny akutlinje

Men håbet gik op i røg hen over nytår. Metroxpress har ikke kunnet få oplyst præcist, hvor mange af de 44 lægeårsværk, akuttelefonen mangler af besætte. Men Freddy Lippert, direktør for akutberedskabet oplyser, at otte ansøgere skal til samtale i denne uge, og at regionen stadig har et aktivt jobopslag med et udefineret antal stillinger, som udløber den 7. januar.

Næsten umuligt at komme igennem til akuttelefonen
Næsten umuligt at komme igennem til akuttelefonen

Syge og tilskadekomne kan dog være ganske trygge, mener Lippert. De manglende læger dækkes nemlig ind af læge-vikarer fra et vikarbureauer.

- De fleste er læger med vagtlæge-erfaring. Så kvaliteten er der ikke noget at udsætte på.

Det er Jørgen Rem, praktiserende læge og tidligere direktør for den nu nedlagte vagtlæge-funktion, meget uenig i.

Lægevagten nedlægges: Akut mangel på læger
Lægevagten nedlægges: Akut mangel på læger

- Det er yderst bekymrende. Lægerne på akuttelefonen får jo ikke noget fælles fodslag, når mange vagter må besættes af vikarer. Den fælles forståelse af de faglige retningslinjer går jo tabt, siger han og tilføjer:

- Jeg er ikke ude på at jage en skræk i livet på borgerne, men det er meget utrygt. Den faglige kamp (mellem den gamle vagtlæge-funktion og regionen, red.) er overstået. Det handler om patienternes sikkerhed. Noget skal der ske, for 1813 fungerer ikke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx