Af - 08/05-14 18:47; Opdateret: 09/05-14 10:44

Selfie-lidelse vækker debat: 'Det giver ikke mening at tage så mange selfies'Selfie-lidelse vækker debat: 'Det giver ikke mening at tage så mange selfies'

Metroxpress' læsere er delte i spørgsålet om, hvorvidt 'for mange' selfies kan være et tegn på lidelsen dysmorfofobi.

storybild

Overdreven brug af selfies kan være et tegn på psykisk lidelse, mener en britisk psykiater. (Billede: Polfoto/AP/Arkivfoto)

- Lad os få en anti-selfie pille på markedet.... dette er vanvid jo.

Sådan lyder en af de skæve kommentarer til artiklen 'Psykiater: For mange selfies kan være et tegn på sygdom', som metroxpress skrev i går.

Psykiater: For mange selfies kan være et tegn på sygdom
Psykiater: For mange selfies kan være et tegn på sygdom

Artiklen, hvor den britiske psykiater David Feala slår fast, at overdreven brug af selfies kan være tegn på en psykisk lidelse, har affødt hundredvis af kommentarer på vores Facebook-side.

Og fronterne er trukket skarpt op. Cirka halvdelen mener, at overdreven brug af selfies vitterligt kan være et symptom på en lidelse, men den anden halvdel kalder det for sludder:

- Jeg vil kalde det "lav selvværd" og det er ikke en psykisk sygdom, lyder svaret fra en kvinde.

Her går selfie helt galt: Billeder med vilde dyr er en dårlig idé
Her går selfie helt galt: Billeder med vilde dyr er en dårlig idé

- Det er jo for sindssygt at bruge selfies som en indikator for, om man har en psykisk lidelse. Husk nu at bruge jeres sunde fornuft i stedet for at sluge alt hvad der kommer ud af medierne. Psykiske lidelser er alvorlige, og at tage mange selfies kan være tegn på overdrevet selvoptagenhed - eller mange personlighedsforstyrrelser - eller også er du bare helt normal! Vi er ved at patologisere ALLE former for afvigende adfærd - og er DET ikke lidt sindssygt i sig selv, skriver en bruger, som får følgende svar af en anden:

- Nu snakker vi om personer, der tager ekstremt mange selfies, hvilket jeg vil mene godt kunne indikere, at personen har nogle psykiske problemer, for hvorfor skulle personen ellers gøre det? for at være ærlig giver det jo ikke rigtig mening at offentliggøre et billede af sig selv for flere hundrede mennesker mange gange om dagen :-/

Selfie-ulykke: Døde mens hun tog billede af sig selv
Selfie-ulykke: Døde mens hun tog billede af sig selv

Enkelte i debatten peger også på, at der er nutidens skønhedsidealer, der kan skabe dysmorfofobi hos visse unge:

- Hvis nu man begyndte at bruge 'naturlige' statister i fx tvr-eklamer kunne det forebygge en del, Doves reklamer er fantastiske! I modsætning til H&M's nuværende, de gør de høj, smukke og ikke mindst ultratynde piger til idealer, men det er langt de færreste som overhovedet har en mulighed for at passe ind i det ideal, og det medfører dårligt selvværd og til sidst dysmorfofobi, hvis ikke svær depression.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
FCK-profil slog tilbage efter...
bt.dk
Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx