Af - 14/08-14 19:45; Opdateret: 14/08-14 20:43

S-politiker politianmeldt af DF'er for hitler-kommentarS-politiker politianmeldt af DF'er for hitler-kommentar

Et socialdemokratisk byrådsmedlem er kommet i stormvejr efter en meget kontroversiel kommentar. Han er nu blevet meldt til politiet.

storybild

Yunus Coban, byrådsmedlem i Horsens, er kommet i politisk modvind efter en kontroversiel kommentar. (Billede: Facebook)

Et byrådsmedlem fra Horsens har gjort sig selv meget uheldigt bemærket, efter han i aftes kom med en noget kontroversiel udmelding på sin Facebook-profil:

- Fucking israelske soldater fejrer nedskydning af en 18 årig dreng, se hele videoen. Nogle gange har man bare lyst til at sige Heil Hitler.

Dansk imam: Dræb de zionistiske jøder
Dansk imam: Dræb de zionistiske jøder

Udbruddet kom fra socialdemokraten Yunus Coban som kommentar på en Youtube-video, der viser en flok israelske soldater juble efter at have skudt og dræbt en ung palæstinenser. Det skriver Horsens Folkeblad.

Kort efter blev indlægget slettet, og han siger, at han fortryder sit ordvalg.

- Jeg er virkelig, virkelig træt af det. Jeg er ked af det, jeg skrev, siger Yunus Coban til mx.dk.

Camre politianmeldt efter Hitler-tweet
Camre politianmeldt efter Hitler-tweet

- Jeg mente ikke noget ondt med det, tilføjer han.

Men nu er byrådsmedlemmet blevet politianmeldt grundet sin kommentar. Det er folketingsmedlem for DF Hans Kristian Skibby, der har anmeldt ham.

- Jeg har anmeldt det til politiet, fordi jeg gerne vil have undersøgt, om de fuldstændigt absurde udtalelser er lovlige. Der må være måde med galskaben, siger han til Horsens Folkeblad.

Indlægget gik ikke ubemærket hen i interne kredse. I dag blev Yunus Coban bedt om at troppe op til møde med byens socialdemokratiske borgmester, Peter Sørensen, samt gruppeformand Susan Gyldenkilde.

- Vi har afholdt et møde i dag, hvor vi har lyttet til Yunus. Han er rigtig ked af det og fortryder rigtig meget, hvad der er foregået. Og så må vi se, hvordan det videre går, siger gruppeformand Susan Gyldenkilde til mx.dk.

Hun vil ikke kommentere på, om episoden kan føre til nogen form for sanktion eller reprimande mod Yunus Coban.

Tyrkiets Erdogan: Israel er mere barbarisk end Hitler
Tyrkiets Erdogan: Israel er mere barbarisk end Hitler

Facebook har Yunus Coban her til aften lagt en officiel undskyldning op:

- Jeg beklager dybt, at jeg er gået langt over stregen og jeg undskylder min helt uacceptable handling over for alle og jeg håber på, at man fremadrettet kan tilgive mig … Jeg er et meget tolerant og åbent menneske, og jeg tager og har altid taget total afstand fra nazismen og alle dens ugerninger, skriver han blandt andet.

Men den undskyldning giver Hans Kristian Skibby ikke meget for. Udtalelsen var en 'indirekte blåstempling af Nazi-Tysklands gerninger imod jøder', mener han.

- Det er en skærpende omstændighed, at der er tale om en folkevalgt, og så hjælper det ikke bare at sige undskyld, siger Hans Kristian Skibby.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx