Af - 08/06-16 15:10

16-årige Marcus forlader landet: - Danske elever er sløve og useriøse16-årige Marcus forlader landet: - Danske elever er sløve og useriøse

Efter et år i et dansk gymnasium tager dansk-amerikanske Marcus Randup tilbage til USA. Det faglige niveau i Danmark er simpelthen for lavt, lyder hans kritik.

Bildstrecke im Grossformat »

Sidste år besluttede den 16-årige dansk-amerikaner Marcus Randrup, at han ville rejse fra Californien, hvor hans far, mor og søster bor, for at starte i gymnasiet i Danmark.

Efter blot et år i en dansk 1.g-klasse er Marcus Randrup dog klar til at drage tilbage til USA, da han langt fra fandt det faglige niveau her i landet tilfredsstillende.

Det skriver BT.

- Jeg tager tilbage til USA, når skoleåret er slut. Jeg synes virkelig, det er utilfredsstillende, at Danmark er så langt bagud i forhold til USA i de fag, jeg gerne vil læse og arbejde med i fremtiden, siger Marcus Randrup til BT.

Gymnasierektorer: Nu vil vi gerne have en reform på plads
Gymnasierektorer: Nu vil vi gerne have en reform på plads

Marcus Randrup fremhæver eksempelvis, at matematikundervisningen i 1.g er på niveau med det, han lærte i 7. klasse i USA. Samtidig mener han, at der er grund til at kritisere indstillingen hos de danske gymnasieelever.

- Jeg synes, de danske elever er lidt sløve og tager skolen useriøst. Der er så mange, der snakker i timen og ikke hører efter. De har ingen respekt for læreren. Det er helt utroligt. Det kan jeg slet ikke forstå, siger han.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) er enig i, at der er plads til forbedring på de danske gymnasier. Derfor er hun godt tilfreds med, at der fredag blev enighed om en ny gymnasiereform, der stiller højere krav til eleverne.

- Han er ikke en enlig svale. Der er mange elever, der har været ude at sige, at de synes, der skal strammes op. De har oplevet at gå i klasse med nogen, som har mere travlt med at passe deres studiejob eller gå til fester, end de har med at gå i skole. For mig understreger det behovet for, at vi skal have en faglig skærpelse af gymnasiet, og det mener jeg, vi får med den nye reform, siger hun til BT.

Så mange piger har skrevet til superstudenten efter kronik
Så mange piger har skrevet til superstudenten efter kronik

Professor vil have indvandring på skoleskemaet
Professor vil have indvandring på skoleskemaet

Her strejker elever imod gymnasie-reform:   'Stemningen er intens'
Her strejker elever imod gymnasie-reform: 'Stemningen er intens'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx