Af Ritzau - 19/10-16 16:44

Lokale medlemmer er trætte af træls DF-sagLokale medlemmer er trætte af træls DF-sag

Støtten til Messerschmidt og DF vakler ikke trods sag om EU-midler, fortæller tre DF-medlemmer.

storybild

Tre medlemmer af Dansk Folkeparti støtter fortsat Morten Messerschmidt. Men de kalder det en kedelig sag. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Skidt. Træls. Kedeligt. Trist. Og træls igen.

Siden sagen om muligt misbrug af EU-midler begyndte at rulle for Dansk Folkeparti (DF), har skandalen fået flere af DF's medlemmer rundt om i landet til at tage bladet fra munden.

Det ligger dybt i blå bloks største parti at rase, når magthavere og andre højtstående personligheder misbruger eller udnytter systemet.

Derfor gør det da også ekstra ondt, når DF vælger at betale op mod 500.000 kroner tilbage til EU, efter at det er kommet frem, at EU-midler er blevet brugt til DF-arrangementer, lyder det.

- Det er skidt. Det må jeg indrømme. Det er en meget kedelig situation. Alle kan se, at Morten Messerschmidt er en dygtig mand, men han skal vist rettes noget af, siger Thorkild Petersen, byrådsmedlem for DF i Tønder Kommune.

Han har ingen holdning til, om Morten Messerschmidt fortsat kan være en del af DF. Det overlader han trygt til hovedbestyrelsen, fortæller han.

Hos Dansk Folkeparti i Vejen er man i samme båd som Thorkild Petersen. Lokalformand Kurt Munk kalder hele situationen "træls". Men han er irriteret over, hvordan medierne griber sagen an.

- Jeg har altid ment, at EU er lemfældig med folks penge. Og så bare, fordi netop DF kommer til at lave en fejl, så går alle de røde medier fuldstændig amok. Sådan ser jeg på det, siger han.

Kurt Munk understreger, at han står helt bag ved Morten Messerschmidt.

- Manden er jo knusende dygtig, og der er ingen tvivl om, at Dansk Folkepartis vælgere er de mest loyale. Så jeg tror ikke, at det her ændrer noget. Men det er en kedelig sag, og jeg håber snart, den slutter.

Inge Lise Lyse, lokalformand i DF i Skive, mener, at partiet har lidt et stort troværdighedsknæk, som bliver svært at rette op på.

- Partiet vil betale alle pengene tilbage, og sådan skal det være. Men al troværdighed kommer ikke tilbage ved at tilbagebetale pengene.

- Det her gør ondt. Det er noget kludder, siger hun.

Sagen har fået Dansk Folkeparti til at smide Morten Messerschmidt ud af partiets ledelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx