Af - 09/09-14 20:00

Radikale holder skansen uden VestagerRadikale holder skansen uden Vestager

Vestagers overraskende farvel til danske politik har ikke svækket opbakningen til De Radikale, viser ny måling.

storybild

Vestager er på vej til Bruxelles. Vælgerne bliver hos De Radikale, viser ny måling. (Billede: polfoto/arkiv)

Thorning smed en politisk bombe, da hun i en sen nattetime natten til den 31. august udpegede Margrethe Vestager til ny EU-kommissær. Vestager har haft ry som regeringens ukronede dronning og har ifølge politiske iagttagere været en særdeles stærk partiformand.

Vestager: Jeg bliver økonomisk kommissær
Vestager: Jeg bliver økonomisk kommissær

Men Vestagers farvel til dansk politik, får ikke de radikale vælgere til at forlade partiet. De Radikale står til 7,3 procent af stemmerne, og går dermed marginale 0,2 procentpoint frem sammenlignet med august, før Vestagers farvel. Det viser en vælgermåling som YouGov har foretaget for metroxpress.

Morten Østergaard, partiets nye formand, skal dog ikke regne med, at vejen frem mod næste valg bliver en dans på roser, vurderer politisk analytiker på Altinget.dk Erik Holstein:

Vestager har valgt sin højre hånd i EU
Vestager har valgt sin højre hånd i EU

- Lige nu er der en del positiv omtale af formandsskiftet, og Østergaard har fået lejlighed til at give store interview. Men han vil blive udfordret langt hårdere på blandt andet det ømtålelige dagpengespørgsmål frem mod valget, og der vil han ikke stå lige så stærkt i debatterne som Vestager, siger Holstein og tilføjer, at Østergaard får mere end svært ved at ramme valgresultatet fra 2011 på 9,5 procent.

Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum
Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum

Lars Løkke Rasmusssen og Venstre går frem til 23,5 procent og er igen landets største parti foran DF med 20,5 procent og S med 20,0 procent.

Løkke er storfavorit til at indtage Statsministeriet efter næste valg med 97 blå mandater i ryggen mod rød bloks 78 mandater.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
Politiet efterlyser 8-årig dreng...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx