Af Ritzau - 05/05-16 11:22

Friskoler åbner gerne klasselokaler for flygtningeFriskoler åbner gerne klasselokaler for flygtninge

Friskolerne er klar til at optage flere flygtningebørn i klasserne, men kræver en fair betaling for det.

storybild

Landets friskoler erklærer sig klar til at løfte en større del af opgaven med at integrere de mange tusinde flygtningebørn, der ankommer til kommunerne. (Billede: Free/Monkey Business Images)

Friskolerne er klar til at bidrage til at løfte opgaven med at integrere flygtningebørn.

Det siger formand for Dansk Friskoleforening Peder Bendix Pedersen.

Meldingen kommer, efter at undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ifølge Berlingske har bedt landets fri- og privatskoler om at optage deres andel af de mange tusinde flygtningebørn, der ankommer til kommunerne.

- Vi har lige fra starten sagt, at det her vil vi gerne hjælpe med at løse, siger Peder Bendix Pedersen til Ritzau.

Formanden for friskoleforeningen, der repræsenterer 337 frie grundskoler i hele landet, ser ikke noget problem i at have flygtningebørn i klasserne side om side med de etnisk danske elever.

- Det her handler om en særlig opgave, som vi også er forpligtet på. Og når vi tør gå i gang med det, er der fordi, vi ved, at friskolerne rummer meget bredt, siger Peder Bendix Pedersen.

- Jeg siger ikke, det er nogen let opgave, men det er en udfordring, som vi bør og kan gå ind i, fordi vi har erfaring med forskellige typer undervisning, siger friskoleformanden.

Peder Bendix Pedersen opfordrer til, at friskolerne, ministeriet og kommunerne sætter sig sammen for at finde en løsning.

- Vi skal have aftalt en økonomisk ramme for, hvad det koster at lave den her opgave. For mig handler det ikke om, at vi skal tjene penge på det her, overhovedet ikke. Men friskolerne har ikke i sig selv mulighed for at bidrage til det her uden at få de nødvendige ressourcer, siger friskoleforeningens formand.

Hvor mange flygtningebørn, friskolerne skal optage, vil han ikke lægge sig fast på. Men Peder Bendix Pedersen er overbevist om, at friskolerne godt kan rumme børn, også selv om nogle af dem har svære traumer fra krigszoner med i bagagen.

- Jeg tror på, at vi stadig kan levere en god og faglig undervisning, samtidig med at vi får mulighed for kulturudveksling. Det er jo en berigelse fra alle sider at have et kulturmøde, hvor man kan lære nye sprog og få styrket fællesskabet blandt eleverne, siger Peder Bendix Pedersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx